Home » Свят » Ето тази КАРТА разкрива как са избягали нападателите на Скрипал! Разследването има ключова снимка на заподозрян!
Ето тази КАРТА разкрива как са избягали нападателите на Скрипал! Разследването има ключова снимка на заподозрян!

Ето тази КАРТА разкрива как са избягали нападателите на Скрипал! Разследването има ключова снимка на заподозрян!

Детективите, които търсят хората, стоящи зад атаката с Новичок, са разпитвали „ключов свидетел за снимка на потенциалния заподозрян“. Те го разпитвали и за движението на мистериозна жена, пише „Дейли мейл“.

Тези вести идват след като полицията използва технологията за разпознаване на лица, за да идентифицира на записи от видеокамери двамата души, изпратени да отровят Сергей и Юлия Скрипал. Детективите са сигурни, че извършителите са избягали в Русия.

Екип от до четирима шпиони, включително жена, се твърди, че е изпратен да убие двойния агент и дъщеря му в Солсбъри на 4 март.

Приятели на 44-годишната британка Доун Стърджис,, починала на 8 юли след контакт с такова опасно вещество, са били разпитана от детективи за това къде тя е открила бутилката, съдържаща отровата.

Полицията е изготвила карта, която показва как виновниците са избягали от Великобритания. След като са отровили Скрипал, са изхвърлили Новичока в парк в Салстсбъри, преди да избягат към „Хийтроу“, за да се качат на търговски полет към Русия. Униформени продължават да търсят бутилката в парка Qeen Elizabeth Garden, тъй като смятат, че загиналият Чарли Роули, който също издъхна след контакт с такова вещество, е открил първи отровата.

Свидетелят разказва, че му е била показана снимка на човек. „Не можах да го разпозная въобще. Не си спомням някога да съм го виждал с Доун или приятелите й. Разследващите споменаха и жена, за която искали да поговорим, но не ми показаха нейна снимка“, добавя той.

След три седмици търсене разследващите са открили интересен предмет до младо дърво в парка – той представлява пластмасова саксия. Униформените са го затворили в специална торбичка за доказателства. Разследването продължава.

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар