Home » България » Ето кои спечелиха приза Кмет на годината

Ето кои спечелиха приза Кмет на годината

Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда „Кмет на годината“ за мандат 2015-2019. Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала 6 на НДК в столицата. Кметовете на събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Имената на победителите в категорията обяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, която връчи и грамотите на отличниците сред градоначалниците.

„Тази награда е особено ценна, не само, защото утвърждава работата на кметовете, а и защото победителят се определя чрез вота на хората. Нашата задача е да подпомагаме местната власт и нейните усилия за по-добър живот. Мощен инструмент е програмата „Регони в растеж“ – имаме 540 договора на стойност милиард и половина лева. Тези цифри означават модерни и красиви, училища, паркове, улици. Нищо от това нямаше да се случи без неуморната работа на кметовете. Вие сте хората, които са едновременно и строители, и счетоводители и мениджъри… Без вас развитието на регионите на българските градове не би се получило”, каза министър Аврамова на церемонията.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел „Средна община“ – при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел „Голяма община“ – при управника на Монтана Златко Живков.

„В нашата община изграждаме здравна, социална, обрзователна, спортна инфраструктура, правим площади, асфалтираме улици, постоянно подобряваме. Правителството – чрез МРББ изграждат магистрала София-Католина, Министерство на правосъдието изгражда Съдебна палата, а Министерството на транспорта скоростен влак, като ще се изгради една от най-красивите гари е региона. Изградихме невероятни специалисти. Бизнесът сериозно инвестира в нашия град“, каза кметът Стоилков.

„Тази награда е плод на много усилия от общината. Благодаря на правителството, което подпомагаше за развитието на тази община и на бизнеса, който през тези четири години инвестира в подобряване на нашата община. Тази награда е за всички тези експерти в общинската адмнистрация. Вярвам, че всеки кмет работи в посока нашите общини да стана привлекателни и още по-добро място за живеене“, каза кметът инж. Добрев.

„Наградата е жест на внимание към усилията на десетки хора да променим Монтана. Вече пет последователни мандата те ме подкрепяха и ми дадоха най-ценното нещо – уважение, признание и доверие. Всеки един от вас може да си каже „Ние също можем“. Това е малка оценка и за хората от Севрозапада. Тези, които повече от всички се борят с трудностите, десетки хора, които работят за населените си места. Това е награда и за тях“, заяви управникът на Монтана Златко Живков.

Велико Търново, Смолян и Долна баня със златото за образование, спорт и младежки политики

Златните медали в категория „Образование, спорт и младежки политики“ тази година отидоха при Велико Търново, Смолян и Долна Баня. Гласувалите безапелационно избраха тримата кметове в националното онлайн допитване „Кмет на годината за мандат 2015-2019“.

Призът в раздел „Голяма община“ е за кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, за „Средна община“ – за управника на Смолян Николай Мелемов, а за „Малка община“ – за колегата им от Долна баня Владимир Джамбазов.

Отличията бяха връчени от заместник-министъра на спорта Стоян Андонов и световната шампионка по бокс Станимира Петрова.

Казанлък, Поморие и Девин със златото за туризъм, култура, фестивали и традиции

Градоначалниците на Казанлък, Поморие и Девин взеха първите места в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ в националното онлайн гласуване.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Девин Красимир Даскалов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Поморие Иван Алексиев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Казанлък Галина Стоянова.

Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Враца, Елин Пелин, Костинброд и Челопеч с приз за инвестиции и работни места

Кметовете на Враца, Елин Пелин, Костинброд и Челопеч взеха първите места в категорията „Инвестиции и работни места“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината за мандат 2015-2019“.

В раздел „Малка община“ златото си поделиха градоначалникът на Костинброд Трайко Младенов и управникът на Челопеч инж. алекси Кесяков. В раздел „Средна община“ – при кмета на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов и в раздел „Голяма община“ – при управника на Враца Калин Каменов.

Призовете в категорията „Инвестиции и работни места“ връчи Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

София и Перник отличници с транспорта

Транспортът донесоха призове на София и Перник в категорията „Транспорт“ в националния конкурс „Кмет на годината за мандат 2015-2019“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

В раздел „Голяма община“ златото си поделиха кметът на София Йорданка Фандъкова и управникът на Перник Вяра Церовска.

Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин обяви победителите в транспорта и връчи наградите на отличените управници.

Варна, Дупница и Девня отличени за градска среда

Градоначалниците на Варна, Дупница и Девня взеха първите места в категорията „Градска среда“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината за мандат 2015-2019“.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Девня Свилен Шитов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Дупница инж. Методи Чимев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Варна Иван Портних.

Наградата за градска среда връчи Евгений Иванов – изпълнителен директор на най-голямата работодателска организация у нас – КРИБ.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...

Спалети се отдалечава от Милан

Все по-малка изглежда вероятността бившият треньор на Интер Лучано Спалети да застане начело на градския ...

9 вида секс, които харесват жените

Ако сексът се свеждаше до чисто физиологично удоволствие, за него нямаше да се разсъждава повече, ...