Home » България » Ето кои са братята сирийци – основна брънка в аферата с ТЕЛК-ментетата във Варна!
Ето кои са братята сирийци – основна брънка в аферата с ТЕЛК-ментетата във Варна!
Ето кои са братята сирийци – основна брънка в аферата с ТЕЛК-ментетата във Варна!

Ето кои са братята сирийци – основна брънка в аферата с ТЕЛК-ментетата във Варна!

Именно д-р Шахуд, специалист по вътрешни болести, и неговият брат са хората, визирани от прокуратурата като посредници в схемата за набиране на лица за получаване на експертно решение от ТЕЛК.

По данни на прокуратурата, срещу заплащане от 1500 – 2000 лв. на посредниците напълно здрави са получавали облаги. След заплатената сума лицата са изпращани от посредниците при лекари, които са членове на ТЕЛК комисия. При прегледа пациентите казват секретна парола, чрез която самите лекари разбират, че това са изпратени лица от посредниците и така получават ТЕЛК-овите решения.

Източници разкриха, че при задържането на един от петимата лекари, за които държавното обвинение твърди, че са съпричастни към схемата с фалшивите ТЕЛК-решения, е открита шестцифрена сума. На брифинг спецпрокурорите обявиха, че при извършените процесуално-следствени действия в двама от лекарите са намерени 20 000 лв., а в две банкови касети – 1 480 000 лв. и над 200 000 лв. Според непотвърдена официално информация, големите суми са свързани именно с братята Шахуд.

Според източници от лекарското съсловие, задържани са и председателят на една от ТЕЛК-комисиите към УМБАЛ „Света Марина“ д-р Петко Ников, кардиологът д-р Мима Великова, неврологът д-р Вяра Кабакова и ортопедът д-р Юлиян Крумов.

Орлин ФИЛИПОВСКИ

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар