Home » Здраве » Ето кои ежедневни навици ни убиват бавно и причиняват рак!
Ето кои ежедневни навици ни убиват бавно и причиняват рак!
Ето кои ежедневни навици ни убиват бавно и причиняват рак!

Ето кои ежедневни навици ни убиват бавно и причиняват рак!

Здравето ни преди всичко зависи от начина ни на живот. Някои експерти казват, че дялът на този фактор е над 75%.

Всички знаем какво да не правим, за да не излагаме здравето си на прекомерен риск: да не се пуши, да не злоупотребява с алкохол, да не се консумира твърде много мазна храна и „празни“ калории и т.н. Но знаем ли наистина за всички опасности?

Събрахме пет навика от ежедневието ни, които също могат да ни убият.

Заседнал начин на живот

Най-лошото нещо, което можете да направите за вашето здраве, е да прекарате прекалено много време седнали, независимо дали сте на маса или в кола. Както беше отбелязано от канадски учени, заседналият начин на живот е виновник в 2/3 от случаите на рак на дебелото черво, както и значителна част от случаите на злокачествени тумори на гърдата, белия дроб и простатата. Не забравяйте да правите малки прекъсвания, за да се изпънете по време на работа. Хубаво е да правите вечерна или сутрешна разходка.

Твърде много месо и сирене

Животинският протеин е богат на IGF-1, хормон, който може да стимулира растежа на раковите клетки. Както установиха изследователи от Университета в Южна Калифорния, хората на средна възраст, чиято диета включва много храни с високо съдържание на животински протеини, са четири пъти по-склонни да умрат от рак. Добавете в диетата си повече растителни протеини – например бобови растения или ядки. Това ще ви позволи да компенсирате нуждата на организма от протеин и в същото време да се предпазите от рак.

Използването на готварската печка

Ако сте свикнали да готвите на печка, всеки ден тялото Ви получава допълнителна доза въглероден оксид, азотен диоксид и формалдехид – същите вещества, които получават пушачите.

Изгарянето на слънце

Въпреки всички изследвания, коментарите и предупрежденията на лекарите, всеки се опитва да хване максимално много тен, пържейки се на слънце или в солариума, защото просто е модерно. Ако сериозно се интересувате от вашето здраве, първото нещо, което трябва да направите, е да защитите кожата си от последиците от ултравиолетовото лъчение.Отказването от солариум, постоянното използване на кремове и друга козметика със SPF трябва да стане вашето ежедневие, за да избегнете рака на кожата.

Липса на сън

Дори и да не сте пушач, да сте се отказали напълно от алкохола, да правите редовно упражнения упражнява и да се храните правилно, липсата на достатъчно сън лесно премахва ползата от всички тези прекрасни навици и увеличава риска от рак. Това не е шега – последните проучвания потвърдиха, че постоянният недостиг на сън е наистина фатален. Трябват ви най-малко осем часа, в хладна тъмна стая. Не се задоволявайте с по-малко!/jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Ето кои ежедневни навици ни убиват бавно и причиняват рак!
Оценете тази публикация

Вашият коментар

Inline
Inline