Home » Без цензура » Ето каква е истината за миналото на Лиляна Павлова и каква е връзката ѝ с Тодор Живков!
истината за миналото на Лиляна Павлова

Ето каква е истината за миналото на Лиляна Павлова и каква е връзката ѝ с Тодор Живков!

За Лиляна Павлова се знае, че е момиче от сой. Фамилията Павлови не e от случайните в родния политически пейзаж.

Бащата Павел Георгиев Павлов е завършил и защитил аспирантура в Московския енергетичен институт. Работил е в ЦК на БКП и в БАН. От 1998 г. е шеф на катедра „Публична администрация“, а от 2000 г. е заместник–ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. По времето на Жан Виденов е главен съветник и заместник – началник-отдел в Министерския съвет. А майката на Лили Павлова, която е рускиня, дълги години работи в БНТ.

Несъмнено стремежът към властта на Лиляна Павлова е заложен дълбоко в родовите й корени.

Дядо й – Георги Павлов е висш функционер на БКП (член на Централния комитет), министър на химическата промишленост и металургията още от 1966 г. когато правителството се оглавява от Тодор Живков. Близостта му до Тато идва още от партизанските години – Павлов-старши е участник в съпротивата като член на легендарната бригада „Чавдар”. Като нелегален функционер на РМС и БКП е осъден задочно на смърт през 1941 г.

Вижте и това:  Лиляна Павлова счупи тъпомера: Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши!

В началото на 80-те години на Живков му идва авангардната идея да сложи Павлов-дядо начело на новосъздадения (с ранг на министерство) Комитет за опазване на природната среда.

Там дотогавашния химик и металург №1 на страната трябвало да се заеме с мисия, коренно противоположна на това, което е вършил години наред – да чисти България от боклуците на тежката индустрия. Така Павлов-старши станал нещо като първи еколог и „Мистър Клийн” на соца. Самият Живков на официални срещи обичал шеговито да го представя:

– А това е другарят Георги Павлов, който години наред като министър на химията и металургията замърсяваше България, а сега Партията му възложи нова важна задача – да я почисти, като шеф на Комитета за опазване на природната среда. Ние в ЦК знаем, че той ще се справи и с тази задача. Ха-ха-ха!

Лиляна Павлова и връзката ѝ с Тодор Живков

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар