Home » Свят » Ето как САЩ искат да ударят Русия

Ето как САЩ искат да ударят Русия

Съветникът в руското министерство на отбраната Андрей Илницки заяви в интервю за телевизия „Звезда“ по какъв начин Съединените американски щати ще се опитат да дестабилизират Русия, предаде РИА Новости.

Той се позовава на доклад, изготвен от американската неправителствена организация RAND, специализирана в анализи за въоръжените сили на страната. В документа се казва по какъв начин точно американците ще окажат натиск зад Москва, за да отслабят влиянието на страната и да ударят по стратегическите ѝ интереси.

Две са основните направления, по които ще работи Вашингтон – Украйна и Сирия. В Украйна американските сили ще продължат да доставят оръжия на местната армия, докато в Сирия ще продължат подкрепата си към опозиционните групировки, противопоставящи се на режима на Башар Асад. Андрей Илницки смята, че САЩ ще опитат да установят контрол и в Приднестровието, въпреки че това няма да е техен приоритет.

Съветникът посочи, че САЩ продължават да изграждат „дестабилизираща дъга“ от Черно море до Прибалтика, а Беларус играе важна роля в стратегическите им планове. Основен приоритет на Вашингтон е Украйна, а освен това американците гледат активно и към Кавказ. Освен това САЩ ще се опитат да отслабят Русия, като стимулират емиграцията на квалифицирани кадри и образовани младежи. По думите на Илницки обаче САЩ не разбират колко силна е Русия.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Ево Моралес – безславният край на една политическа икона

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Твърдят, ...

Левски преговаря с ключов играч

Ръководството на Левски започва офанзива по подписването на нов договор с халфа Кали Тиам, съобщава ...

Вашият хороскоп за днес, 13.11.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес светът ще е точно такъв, какъвто сте желали да го ...

БСП посреща китайски медици в столицата

6-членна китайска делегация от провинция Фудзиен, включваща водещи лекари и университетски преподаватели, ще посети днес ...

Приходите на хотелите с 1,5% ръст до 166 млн. лв.

Приходите на хотелите от нощувки през септември са 166,7 млн. лв., което е с 1,5% ...

Борисов: Данъците си остават тези

„Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, спорт, култура и археология. Ще продължим ...