Home » Любопитно » Ето къде БГ студентите могат да заработят по 560$ за седмица
Ето къде БГ студентите могат да заработят по 560$ за седмица
Ето къде БГ студентите могат да заработят по 560$ за седмица

Ето къде БГ студентите могат да заработят по 560$ за седмица

Между 10 и 14 долара средно изкарват студенти на бригада в Аляска, докато тези в по-непопулярните райони като Охайо – 9 долара. Така ако работят по 40 часа седмично, в Голямата земя ще припечелват по 560 долара, а средноамериканския щат – 360 долара. Сумата, която заработват студентите, би била по-голяма, ако се захванат на втора работа или имат допълнителни часове, които се заплащат 1,5 долара над основната заплата. Това обясни Станимир Найденов, един от консултантите на изложение за студентски бригади в САЩ за Лято 2019, пише в. Монитор.

Средно по 5 хиляди студенти заминават всяка година да изживеят американската мечта. Едни отиват с цел да обиколят Щатите и да пазаруват, а други, за да изкарат пари за кола или да спестят за собствен бизнес. Сред най-популярните дестинации са Аляска и Кейп Код, където се изкарват най-много пари. В „Голямата земя“ най-често студентите си намират работа като камериери, в магазини за сувенири, ресторанти, в някой увеселителен парк. Тези, които имат добро ниво на английски език, съответно припечелват повече.

„Много отиват в Аляска, защото щатът е с високо ниво за заплащане, ниски наеми и няма къде да се харчат пари“, обясни Станимир. Кейп Код пък също е сред най-популярните дестинации в Масачузетс със стотиците си плажове и добро заплащане.

„Това са малки градчета, в които се изкарват добри пари и не са далеч от Бостън и Ню Йорк, Ниагарският водопад е на 7 часа“, сподели консултантът.

По-високо е заплащането на хората, които работят с бакшиши, заради неписаното правила в Америка да се оставят 20% на сметката на сервитьора. Тя подчерта, че когато работодателят види, че се справяш добре, ти се дава възможност да се издигнеш и съответно да изкарваш повече пари, обясни консултантът Елиза Григорова.

По време на изложението студентите имаха възможност да чуят разясненията на представител на Консулския отдел на американското посолство в България. Три са важните неща, за да получат одобрение – хубави оценки (от 4-ки нагоре), взети изпити и добро владеене на езика. Експертите посъветваха студентите да не фалшифицират оценките си и това, че нямат право да внасят телефони, таблети, лаптопи вътре в Посолството. Те успокоиха обучаващите се в последна година, че визата им също има шанс да бъде одобрена.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Обявиха свободни места за една от най-желаните работи у нас

Обявиха свободни места за една от най-желаните работи у нас

Ръководство въздушно движение търси кандидати за работа. Едно от условията е те да са под ...

Къде в Германия със сигурност ще си намерите работа и ниски наеми?

Къде в Германия със сигурност ще си намерите работа и ниски наеми?

Гepмaния бeлeжи иĸoнoмичecĸи бyм. Cъщeвpeмeннo изпитвa гoлям нeдocтиг oт ĸвaлифициpaнa paбoтнa pъĸa. Eтo зaщo фeдepaлнoтo ...

Нашите циганчета – новите роби на Италия! Работят за без пари, но били щастливи и послушни

Нашите циганчета – новите роби на Италия! Работят за без пари, но били щастливи и послушни

Новите роби в полята на Южна Италия са българските циганчета – оповести категорично днес най-тиражираният ...