Home » България » Енергиен експерт: САЩ отдавна са против Турски поток

Енергиен експерт: САЩ отдавна са против Турски поток

“Всъщност тази позиция на САЩ е декларирана много отдавна. Те са по принцип против, каквито и да e газопроводи в обход на Украйна. Конкретно за “Турски поток“, основанията са това, че България става значително по-зависима от Русия чрез “Турски поток“, отколкото до моментната ситуация. Това е така, защото “Турски поток“ блокира южните входове към България за внос на природен газ от други източници“, коментира енергийният експерт Христо Казанджиев пред ТВ+

“Аз съм скептичен, че изобщо проектът ще се реализира, така че една подкрепа срещу него би била добре. Неразумната политика в българската енергетика и в българската икономика като цяло, водят до огромен разход на публични средства. Eдни средства, които вместо да бъдат насочени към социални дейности, се използват за финансиране на проекти с преди всички чужди геополитически интереси“, сподели още Казанджиев.

Усещането за тенденция на подобряване на отношенията между Путин и Зеленски, много хора са скептични към това, но аз считам, че такова подобрение ще бъде налице. Особено по отношение на намеренията на Зеленски да започне преговори и възобновяване на дейностите по Минското споразумение. Това нещо влияе директно върху България и намеренията на Русия за транзита на природен газ през България за европейските страни“, каза още той.

Задавам си въпроса за огромния риск, който поема България с реализацията на един проект, който може са се окаже поредният паметник на нерушимата “българско-руска“ дружба, без оценяването на фактори и много по-критично отношението към такова безконтролно разходване на публични средства“, добави енергийният експерт Христо Казанджиев.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Казах на Бен Афлек да не играе Батман

Казах на Бен Афлек да не приема ролята на Батман. Това заяви актьорът Джордж Клуни, ...

Джагър и компания се завръщат с трясък

Музикантите от групата The Rolling Stones са готови да се върнат на сцената, след катоотложиха ...

В Италия разследват Google за монопол

Италианският антимонополен надзор обяви в петък, че е започнал предварително разследване на местното дъщерно дружество ...

Млад русенец ще преплува 30 езера в България

Двайсет и четири годишният Теодор Цветков от Русе ще преплува 30 езера в България с ...

Щерката на Гала заголи бедра в мрежест чорапогащник (СНИМКИ)

Дъщерята на Гала – Мари се забавлява и не пропуска да се похвали с щастието ...

Кризата с Брекзит потопи британската лира

Британската лира поевтиня в петък към тримесечни дъна спрямо долара и еврото на фона на ...