Home » България » Енергиен експерт: САЩ отдавна са против Турски поток

Енергиен експерт: САЩ отдавна са против Турски поток

“Всъщност тази позиция на САЩ е декларирана много отдавна. Те са по принцип против, каквито и да e газопроводи в обход на Украйна. Конкретно за “Турски поток“, основанията са това, че България става значително по-зависима от Русия чрез “Турски поток“, отколкото до моментната ситуация. Това е така, защото “Турски поток“ блокира южните входове към България за внос на природен газ от други източници“, коментира енергийният експерт Христо Казанджиев пред ТВ+

“Аз съм скептичен, че изобщо проектът ще се реализира, така че една подкрепа срещу него би била добре. Неразумната политика в българската енергетика и в българската икономика като цяло, водят до огромен разход на публични средства. Eдни средства, които вместо да бъдат насочени към социални дейности, се използват за финансиране на проекти с преди всички чужди геополитически интереси“, сподели още Казанджиев.

Усещането за тенденция на подобряване на отношенията между Путин и Зеленски, много хора са скептични към това, но аз считам, че такова подобрение ще бъде налице. Особено по отношение на намеренията на Зеленски да започне преговори и възобновяване на дейностите по Минското споразумение. Това нещо влияе директно върху България и намеренията на Русия за транзита на природен газ през България за европейските страни“, каза още той.

Задавам си въпроса за огромния риск, който поема България с реализацията на един проект, който може са се окаже поредният паметник на нерушимата “българско-руска“ дружба, без оценяването на фактори и много по-критично отношението към такова безконтролно разходване на публични средства“, добави енергийният експерт Христо Казанджиев.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

В Хонконг не спират протестите

Полицията на Хонконг използва днес сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разпръсне антиправителствени демонстранти, ...

Спомени от соца: Къде щурееха учениците в Бургас през 80-те на ХХ в.

Смятам, че моментално трябва да ви предупредя, че това е несръчен, плах, непоследователен и дори ...

ВМРО почете в Смилево Илинденско-Преображенското въстание

Тази година се навършват 116 години от Илинденско-Преображенското въстание и по този повод ВМРО за ...

Апартаментите му евтини, акциите – скъпи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Цветан ...

Верижна катастрофа затапи Е-79 край Симитли

Верижна катастрофа между четири автомобила затапи за над час главен път Е-79 между Симитли и ...

Нинова с призив на колело

Заповядайте на колоездачното състезание за купа “Бузлуджа 2019” на 26 юли, в 16:30 часа на ...