Home » България » Eлена Поптодорова: САЩ ни дава възможност за интеграция, а Русия зависимост

Eлена Поптодорова: САЩ ни дава възможност за интеграция, а Русия зависимост

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова коментира сделката между България и САЩ за самолетите F-16 и оттеглянето на настоящия посланик на САЩ в България Ерик Рубин. В ефира на ТВ+ и конкретно в предаването “Денят с Веселин Дремджиев“, тя сподели и малко информация относно личността на бъдещия американски посланик в България.

“Спомням си “картината“ от изявленията пред медиите на двамата премиери Медведев и Борисов, когато Борисов публично успокои премиера Медведев, че едни осем самолета, няма страшно, не се плашете от тези осем самолета. Това в крайна сметка е вярно, защото само си представете степента на зависимост“, заяви Поптодорова.

“България не получава зависимост, еднозначна и едностранна, от тези осем самолета. България получава възможности за интегриране в отбранителната индустрия на НАТО и същевременно индустриални възможности тук на място. В този случай имаме отваряне и възможности. В енергетиката.. там зависимостта е такава, че няма как да бъде разбита, да бъде разводнена“, констатира бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

“Докато няма реална диверсификация на пазара на енергийни източници, България остава навеки монополно зависима само от една държава. Не може в никакъв случай да се сравни, дори и цяла ескадрила след време, което се надяваме да стане. Това е само засилване на собствения капацитет постепенно“, добави тя.

По темата с оттеглянето на американския посланик в България Ерик Рубин и бъдещия му заместник, Поптодорова заяви: “Понеже аз съм необратимо деформирана от професията си, само ще направя една крачка напред и ще кажа, че ще е жена. Оттам нататък простете, но.. има си ред, начин на съобщаване и това е Министерство на външните работи на България“.

Поптодорова допълни: “Била е в екипи на национална сигурност, в предишни гарнитури на “Белия дом“ е била, така че.. опитен човек. Тя ще наследи посланик, който беше много отворен. Посланик, който пътуваше много, общуваше много, напредна много в българския език, така че тук ще трябва да се търси ниво.

София / България
Поставете оценка:

0

Оценка 0 от 0 гласа.
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Нашенка с рекорд по обир на коли в Гърция

Няколко часа гръцката полиция преследвала мъж и жена – българи, след като ги засякла да ...

Според CNN протестите в Чили са безредици, а в Боливия – борба за демокрация

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Дахер ...

Марги Хранова сподели интимни новини

Лъчезарната естрадна певица Маргарита Хранова даде любопитно интервю за в. Труд, в което сподели много ...

В Гърция арестуваха българка за обир на коли

Двама българи, мъж и жена, са били преследвани няколко часа от гръцката полиция. Полицаи ги ...

Преслава се преобрази от любов (СНИМКА)

Преслава напълно промени начина си на живот, откакто е с любимия си Павел. Добричлийката, която ...

Ветеран от Втората световна стана блогър

97-годишната Алефтина Груздкова, жител на Екатеринбург, поддържа акаунт в Instagram под псевдонима @babushka1922. Жената публикува ...