Home » България » Експерти с шокиращ коментар за зверското убийство на Калина в „Банишора“!
Експерти с шокиращ коментар за зверското убийство на Калина в Банишора!
Експерти с шокиращ коментар за зверското убийство на Калина в Банишора!

Експерти с шокиращ коментар за зверското убийство на Калина в „Банишора“!

 

Все по-чести са случаите на насилие над жени. Мотивите са от ревност, но и убийства станаха след употреба на наркотици. През 90-те години имаше подобни случаи, но те почти винаги бяха свързани с хора с психически отклонения. Това заяви криминалният журналист Димитър Илиев в предаването „Плюс минус“ по повод вчерашното убийство на млада жена в столичния квартал Банишора.

„Има тотално разделение в обществото, Българите отдавна живеят в атмосфера на постоянно оцеляване. Този модел влиза в общуването. Ревност изпитват хора с ниска самооценка. Тези хора задействат защитно поведение, и ако те биват атакувани се превръщат в зверове, както за самите себе си, така и за околните“, каза още той.

„Всеки един човек е подложен на изпитания и психиката може да се пропука. Тогава се случват неща като убийства на хора, които обичаме. Картината в българското семейство е на една борба за доминация. Можем да го избегнем, ако още в училищата се прилагат едни нравствени ценности на малките деца“, допълни по темата ​психологът Калин Гайдаров.

„Ние се намираме в ситуация, в която отношенията са преди всичко отношения на доминация, разделяне на финанси, отношение на притежание и власт. При това положение издевателствата и злоупотребите могат да бъдат ежедневие”, заяви психологът.

„Можем да се справим с този проблем, ако тръгнем от далече – още от училище. Ако там се започне една системна промяна, ориентирана към въвеждане на нравствени ценности, възпитание и отговорност и оценяване на поведението на учениците, това би променило цялостната картина. Така тенденциите на насилие, биха се променили”, добави Гайдаров.

„Насилието вкъщи – ако си редовно бит вкъщи, като начин на възпитание, то след години, ако мъжът ти започне да те бие, ти вече си свикнал с това и стоиш и търпиш. Важно е, като има насилие, жертвата просто да стане и да си тръгне“, каза Димитър Илиев.

„Призивът ми е към институциите. Държавата трябва да регулира тези хора“, заяви Илиев и добави, че и според него, че промяната може да дойде от образованието.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Гръцки министър обеща горивата да не поскъпват

Цените на горивата в съседна Гърция няма да се повишават, въпреки поскъпването на черното злато. ...

Тръмп предпочита да не се среща с Рохани

Общото събрание на ООН ще се проведе през следващата седмица в Ню Йорк. През последните ...

Добра новина за Антарктида

Озоновата дупка над Антарктида може да придобие най-малките си размери през последните 30 години, съобщи ...

Гърция плаща предсрочно кредит към МВФ

Гърция официално поиска да изплати предсрочно част от дълга си към МВФ. Това обяви гръцкият ...

Цветан Цветанов учреди Евро-атлантически център за сигурност

„Евро-атлантическият център за сигурност“, учреден на 16-ти септември 2019г., е независима неправителствена организация, включваща експерти ...

Отнето предимство в инцидента с Караянчева

Отнемане на предимство на автомобила на НСО е основната версия, по която работят разследващите след ...