Home » България » Експерт с нова версия за катастрофата край Своге
Експерт с нова версия за катастрофата край Своге
Експерт с нова версия за катастрофата край Своге

Експерт с нова версия за катастрофата край Своге

„Проблемът с отводняването не е само на този участък, то е по всички пътища, коментира пред екип на Нова  инж. Михаил Рашков, директор дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ и продължи: решаването му е наша основна задача и е част от безопасността на пътя.“

Отводняването в пътния участък на гр. Своге ,по проект на пътя е такова, че има само два броя съществуващи водостока. Първият отвежда водата вдясно от пътното платно. След него, трасето криволичейки стига до втория водосток, където освен него, от ляво на пътя надлежно има укрепителна стена, а отдясно-бордюр и тротоар. Водата се стича по плътното платно без да има къде да се отведе. Единият водосток отводнява околния терен, а не пътната настилка.

Екип е направил изчисления относно отичането на водата. Оказва се, че при интензивен валеж, събралата се вода е в  такова количество, което изисква на база на проведените изчисления- поне 19 бр. дъждоприемни  шахти, разположени на равни разстояния, по дължината на пътното трасе. В случая по проект са само два.

Председателят на Съюза на автоинструктурите г-н Иванов, коментира че при проектирането е допусната грешка и при кривата на самия завой, според него това може да се промени. Оказва се, че проектантът изяло повтаря трасето на стария път, това и е причината тротоарът да свършва в нищото.

инж. Михаил Рашков коментира, че положения асфалт в 370 метровия участък е по различна рецепта, взето е решение да се постави шумяща хоризонтална маркировка. Относно сцеплението, той уточни:“ Когато приемаме пътищата се занимаваме с равност, хлъзгавост и полеруемост не се измерва.“ Относно растителността, която пречи на водачите и намалява видимостта , инж. Рашков бе категоричен, че премахването й е ангажимент на община Своге. Намираме се в града,  Агенцията е от бордюр до бордюр. Проектът е изпълнен“, завърши инж. Рашков.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Адвокатът на шофьора на автобуса Снощи, когато се прибра от ареста, Григор ми сподели, че...

Адвокатът на шофьора на автобуса: Снощи, когато се прибра от ареста, Григор ми сподели, че…

„Снощи се прибра в 21 часа от ареста и не съм го виждал от тогава. ...

Нова опасност пред една от ранените при ада край Своге

Нова опасност пред една от ранените при ада край Своге

„Трите жени все още са с опасност за живота, но има подобрение на общото им ...

Певицата Деси Слава потъна в скръб заради драмата с 16 трупа край Своге!

Певицата Деси Слава също скърби за загиналите в адската катастрофа край Своге в събота. Преди ...

Адвокатът на момчето, клало връстник в Надежда, обяви нова версия за случката

Адвокатът на момчето, клало връстник в „Надежда“, обяви нова версия за случката

Нападението става факт след година тормоз, но агресията вчера отключват снимки с нецензурно съдържание, качени ...