Home » Uncategorized » Екшън във влака Варна – София заради пияни вандали

Екшън във влака Варна – София заради пияни вандали

Екшън се разигра в нощния влак Варна – София, споделиха пътници, останали шокирани от преживяното, цитирани от Varna24.bg.

Ето и разказът на млад мъж от Варна, пътувал с приятелката си за столицата по време на тормоза, продължил с часове:

„Качихме се от гара Шумен в нощния влак, който тръгва в 22 часа от Варна и пристига в 6 часа сутринта на гара София. Още със сядането в нашето купе, от съседното се чуха разправии на висок глас, последваха викове и закани към пътник.

След десетина минути човекът се изнесе. Заплахите обаче не спряха, а започнаха да зачестяват, последваха и ругатни към всеки, който премине в коридора покрай купето на двамата агресивни мъже, на видима възраст около 30 години, които явно се бяха качили от Варна.

Влакът беше препълнен, но никой не смееше да влезе в купето им. След като нямаше кого да тормозят в купето си, въпросните лица започнаха да трошат и да блъскат, започнаха да ходят по коридора на влака и да се чудят с кого да се заядат.

Дойдоха полицаите от влака, направиха им забележка и бързо си тръгнаха. Мъжете, които не бяха от ромски произход, но приличаха на някакви пройдохи, не само не спряха, но се амбицираха.

Започнаха да вилнеят, строшиха прозореца на купето. Тогава се обадихме на тел. 112, за да ги информираме, че очевидно дежурните полицаи не могат да се справят с тия олигофрени. След малко униформените се върнаха и седнаха в купето на двамата буйстващи.

Това обаче не реши проблема, крясъците и заплахите вече към тях продължиха. Втори път се обадихме на тел 112, защото часове наред вече търпяхме тормоза на тия малоумни индивиди. Нищо не се промени.

При третото ми обаждане обясних, че ако не се намеси полицията и свали тия двамата от влака, ще последва саморазправа на граждани, защото вече много хора им бяха набрали и бяхме на косъм да ги ошамарим. Но обясних, че не сме в Афганистан, а в нормална държава, където гражданите трябва да разчитат на полицейска защита.

И така на гара Мездра, след 4-часов тормоз за нас, а вероятно много по-дълъг за пътуващите от Варна, на гарата влакът беше посрещнат от десетина полицаи, строени в шпалир, които нахлуха във влака и изведоха двамата самозабравили се мъже.

Последваха бурни овации от хора, натрупани по прозорците, които с викове и аплодисменти изпратиха полицаите и двамата задържани.

Потресен съм от преживяното и смятам, че трябва да има филтър при качване във влака, като пияни, дрогирани и въоръжени лица не трябва да се допускат по никакъв повод, като се има предвид че пътуват много беззащитни жени и деца, които са изложени на сериозен риск при подобни обстоятелства“, сподели младият варненец.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Може да избухне война между САЩ и Китай

Бившият държавен секретар Хенри Кисинджър предупреди, че между САЩ и Китай може да избухне въоръжен ...

Стойчо Младенов изригна: В България треньорите са мижитурки

Днес българският треньор Стойчо Младенов даде пресконференция у нас, на която говори за изминалия сезон ...

Заседателка, осъдила Иванчева и Петрова, е член на изборни комисии от ГЕРБ

От 2013 г. досега съдебната заседателка Мария Щуркова е била в съставите на районни избирателни ...

Премиум купе на базата на Skoda Octavia, каквото няма да видим

Всъщност, концернът-майка едва ли ще позволи на чехите да пуснат такъв автомобил, но въпреки това ...

Кобилкина: Жени, дръжте се като разгонени…

„Когато една жена иска да накара мъжът да ѝ обърне внимание, трябва да се държи ...

Шефът на Ферари обясни за по-ниската максимална скорост

Шефът на Ферари Матия Биното обясни причината за по-ниската максимална скорост на колите на Скудерията ...