Home » Мнения » Една шепа земя, а проявите на жестокост са потресаващи

Една шепа земя, а проявите на жестокост са потресаващи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Онзи ден в България бе извършено поредното отвратително престъпление срещу дете. В случая момиченце. Ако се замислите, този тип престъпления се случват циклично в определен тип държави. Говоря за по-висок процент, защото навсякъде по света има престъпления от този характер.

Та, САЩ и Русия са две от страните, където постоянно има престъпления от такъв характер. Да, това са страни с много голямо население и вероятността да има и такива извършители е по-голяма. Но не опира до числеността, а до социалните нагласи и начина на мислене.

Русия е по-първобитна и там не са изкоренени някои порядки и разбирания, останали от средните векове, а наред с това от столетия и държавата не прави изключение, отнасяйки се особено жестоко със собственото си население. Имало го е и при монархията, но още в по-голяма степен в периода на съществуване на СССР. И сега продължава.

САЩ е населен от най-различни групи и индивиди, от авантюристи, престъпници и напълно порядъчни хора, но онзи дух на каубоите и бандите е жива, та дрънка. Наред с това присъства и желанието за вендета от страна на червенокожи и тъмнокожи, та не е учудващо, че там се случват големи зверства.

Но какво да кажем за България? Една шепа земя, с малко население, а проявите на жестокост са потресаващи.

Случаи с деца, случаи с възрастни, с жени, с животни, самоубийства, безотговорност по пътищата. За това не са виновни политиците, а масовото съзнание и начинът на мислене. Ето, сега чета най-различни коментари за случая с момиченцето.

Потресаващо е.

Един иска този да бъде обесен, друг иска да го разчленят на четири коня, трети иска да му отрежат тестисите и да го накарат да си ги изяде. Четвърти….

Гневът е оправдан, обаче неизбежно осъзнаваш, че всеки носи у себе си тази жестокост, а когато тя е вътре в теб, в даден момент можеш да станеш и жесток убиец или въобще престъпник. Това основно говори за едно – хората не са щастливи, защото щастливите хора не извършват престъпления. Те се занимават и радват на щастието си. Докато това обществено съзнание не се промени, нещата ще са такива. А общественото съзнание е пряко следствие на индивидуалното, замислете се.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...

Спалети се отдалечава от Милан

Все по-малка изглежда вероятността бившият треньор на Интер Лучано Спалети да застане начело на градския ...

9 вида секс, които харесват жените

Ако сексът се свеждаше до чисто физиологично удоволствие, за него нямаше да се разсъждава повече, ...