Home » България » Джамбазки: ДПС пак вкарва пакета „Макрон“ в ЕП

Джамбазки: ДПС пак вкарва пакета „Макрон“ в ЕП

За съжаление, представители на политическа група АЛДЕ ще направят опит Пакет „Мобилност“ да бъде вкаран за гласуване на предстоящата сесия в Страсбург. Ще се направи опит в понеделник – 11 март, при откриване на сесията, да бъде направено предложение за внасянето на трите доклада за гласуване по т.нар. План „Макрон“. Повтарям за пореден път, това не е нищо друго, освен опит за кражба на бизнес от страна на Франция и Германия.

За това алармира заместник-председателят на ВМРО и български евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. На официалната си страница във „Фейсбук“ той съобщава за опасността от прокарването в ЕП на скандалния за българския, а и източноевропейския въобще, транспортен бизнес Пакет „Мобилност 1“, известен също като Планът „Макрон“.

Ангел Джамбазки пита ще поеме ли политическата отговорност председателят или почетният такъв на партия ДПС, част от АЛДЕ, която наново ще се опитва да прокара в сегашния мандат на Европейския парламент гласуването на пакета „Мобилност“.

Ще напусне ли ДПС европейското си семейство или ще продължи двуличната си игра? Едно се говори в ЕП в Брюксел и в Страсбург, друго в София, в българския парламент, продължава той.

Господа от ДПС, не можахте ли да убедите Вашите колеги, че няма нищо социално в този пакет и той не защитава източноевропейските работници, а само тези на Франция и Германия? Още веднъж питам, ще поемете ли политическа и национална отговорност спрямо българския народ, заявява още евродепутатът Ангел Джамбазки.

Заместник-председателят на ВМРО, обаче, е категоричен, че в никакъв случай българският интерес няма да бъде оставен на чужда воля и ще бъдат предприети контра действия за защитата му.

Битката все още не е загубена. Нашата група ЕКР ще внесе контра искане на това на АЛДЕ. Ще предложим да не се гласува Пакетът „Мобилност“. Ако въпреки това се стигне до гласуване на този лобистки проект, ще се опитаме да обърнем вота в зала, а след това ще направим общи стъпки, за да спрем действието на този Пакет, декларира българският евродепутат Ангел Джамбазки.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Спират строежа на многоетажни паркинги

Три проекта за многоетажни паркинги има в Пловдив. Този, който е в най-напреднала фаза, е ...

Абсурд! Шофьор кара с гума, стърчаща на метър от купето в Пловдив (ВИДЕО)

Вчера в социалните мрежи плъзна видео, на което се вижда как шофьор на джип Лада ...

САЩ: Русия ни изяжда обяда в Африка

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Американските ...

ГЕРБ внася в НС промени в Наказателния кодекс за горенето на отпадъци

Представители на парламентарната група на ГЕРБ ще внесат днес в деловодството на Народното събрание предложение ...

Гриша Ганчев на 57!

Един от собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев днес празнува своя 57-ми рожден ден. От „Армията“ ...

Сълза за Мутафова (ВИДЕО)

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. На ...