Home » България » Джамбазки: ДПС пак вкарва пакета „Макрон“ в ЕП

Джамбазки: ДПС пак вкарва пакета „Макрон“ в ЕП

За съжаление, представители на политическа група АЛДЕ ще направят опит Пакет „Мобилност“ да бъде вкаран за гласуване на предстоящата сесия в Страсбург. Ще се направи опит в понеделник – 11 март, при откриване на сесията, да бъде направено предложение за внасянето на трите доклада за гласуване по т.нар. План „Макрон“. Повтарям за пореден път, това не е нищо друго, освен опит за кражба на бизнес от страна на Франция и Германия.

За това алармира заместник-председателят на ВМРО и български евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. На официалната си страница във „Фейсбук“ той съобщава за опасността от прокарването в ЕП на скандалния за българския, а и източноевропейския въобще, транспортен бизнес Пакет „Мобилност 1“, известен също като Планът „Макрон“.

Ангел Джамбазки пита ще поеме ли политическата отговорност председателят или почетният такъв на партия ДПС, част от АЛДЕ, която наново ще се опитва да прокара в сегашния мандат на Европейския парламент гласуването на пакета „Мобилност“.

Ще напусне ли ДПС европейското си семейство или ще продължи двуличната си игра? Едно се говори в ЕП в Брюксел и в Страсбург, друго в София, в българския парламент, продължава той.

Господа от ДПС, не можахте ли да убедите Вашите колеги, че няма нищо социално в този пакет и той не защитава източноевропейските работници, а само тези на Франция и Германия? Още веднъж питам, ще поемете ли политическа и национална отговорност спрямо българския народ, заявява още евродепутатът Ангел Джамбазки.

Заместник-председателят на ВМРО, обаче, е категоричен, че в никакъв случай българският интерес няма да бъде оставен на чужда воля и ще бъдат предприети контра действия за защитата му.

Битката все още не е загубена. Нашата група ЕКР ще внесе контра искане на това на АЛДЕ. Ще предложим да не се гласува Пакетът „Мобилност“. Ако въпреки това се стигне до гласуване на този лобистки проект, ще се опитаме да обърнем вота в зала, а след това ще направим общи стъпки, за да спрем действието на този Пакет, декларира българският евродепутат Ангел Джамбазки.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Проф. Искра Баева: Престъпен режим ли е комунизмът?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Престъпен ...

Генка и Тончо богатеят от розово масло

Журналистката Генка Шикерова и актьорът Тончо Токмакчиев натрупали завидно състояние от розово масло, пише сайтът ...

Държавата – безхаберна, чиновниците – излишни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Десеткилометров ...

Отварят ремонтирания участък на бул. България

От утре сутринта ще бъде възстановено движението за автомобили в ремонтирания участък на бул. „България“ ...

Сребро за ансамбъла ни в Минск (ВИДЕО)

Българският ансамбъл по художествена гимнастика грабна сребърен медал в многобоя на Световната Чалъндж Купа, която ...

Новият Cayenne Turbo S E-Hybrid получава 680 конски сили

Porsche представи най-мощната версия на Cayenne, а именно Turbo S E-Hybrid. Идвайки с бруталните 680 ...