Home » Здраве » Дядо на 114 години е здрав като бик благодарение на тези 5 храни
дядо на 114 години

Дядо на 114 години е здрав като бик благодарение на тези 5 храни

Бернардо ла Пало е роден на 17 август 1901 г. като до ден днешен се намира в много добро здравословно състояние.

Като млад, човекът решил, че иска да живее дълго, поради което водил здравословен начин на живот. Докторите, изследвали столетника, твърдят, че той е в много по-добро състояние от повечето 70-80-годишни мъже. На 114 години той решава с удоволствие кръстословици, чете книги и се радва на добра памет.

Бернардо е сигурен, че дължи дълголетието си на пет много популярни храни и на редовни физически упражнения. Той набляга на плодове, зеленчуци и зърнени каши, но ето петте храни, които го държат толкова здрав:

1. Мед
Дядото споделя, че ако човек се откаже от захарта и подслажда храната си с мед, ще живее доста по-дълго.

2. Чесън
Чесънът не само придава пикантност на яденето, но също има антисептични и антибактериални свойства. Съдържа и много витамини, които укрепват имунитета.

3. Шоколад
Много хора смятат шоколада за вреден. Но Бернардо е на мнение, че е огромна грешка, ако не консумираш шоколад. В малки количества качественият шоколад подобрява настроението и нормализира работата на сърдечносъдовата система.

4. Канела
Канелата е не единствено подправка, която подобрява вкуса на храната, но е в състояние да снижи нивото на лошия холестерол и да предпази от диабет.

5. Зехтин
Зехтинът се е смятал в Древния Рим за еликсир на щастието и младостта. Качественият зехтин е доста полезен за тялото. Неговите подмладяващи свойства се дължат на съдържанието на витамин Е и на антиоксиданти.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар