Home » България » Двойният убиец Мерт купонясва в затвора, а преди касапницата „изкрещял“: Ще ги избия всичките!
Двойният убиец Мерт купонясва в затвора, а преди касапницата „изкрещял“: Ще ги избия всичките!
Двойният убиец Мерт купонясва в затвора, а преди касапницата „изкрещял“: Ще ги избия всичките!

Двойният убиец Мерт купонясва в затвора, а преди касапницата „изкрещял“: Ще ги избия всичките!

„Господи, моля ти се дай ми търпение, защото ако ми дадеш сила ще ги избия ВСИЧКИТЕ!!!”. Това изповядва пред приятели в социалните мрежи двойният убиец от Джебел Мерт Мехмед 39 дни преди да сътвори касапницата в родопския град, съобщава 24rodopi.com.

Това си спомнят негови близки повече от четири години след зверските убийства на 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда. Ужасяващата молба към Господ дори бива харесана от приятели на Мерт, разкриха джебелчани. Никой от обкръжението му обаче не предполага, че само дни по-късно тийнейджърът ще отнеме с брадва два живота.

Припомняме, че трагедията буквално взриви спокойния град Джебел и целия регион през април 2014 година. В нощта срещу 22-ри, 18-годишният ученик Мерт се промъква през терасата на първия етаж в жилищна кооперация. Той влиза в дома на Джейлян Юсуф въоръжен с брадва. Желанието му е да ограби жената, която познавал. Тя обаче се събужда и тийнейджърът нанася удар с брадва по главата й.

Двойният убиец Мерт купонясва в затвора, а преди касапницата „изкрещял“: Ще ги избия всичките!

„Замахнах пак защото продължи да ме гледа с отворени очи”, казва по-късно пред разследващите извергът на въпрос защо е нанесъл два удара с брадвата в главата на 7-годишното момиченце Джейда.

Страшното зверство имаше огромен отзвук в региона и страната. На няколко пъти целият град Джебел се събра на протест с искане за смъртно наказание за убиеца. Повече от година след деянието, съдът в Кърджали даде 28 години „строг” затвор за убиеца. Първоначално той бе в килия в Стара Загора, но след инцидент, при който му бе счупена ръката, бе прехвърлен в затвора в Пловдив. Четири години след убийството пък, именно от там Мерт напомни отново за себе си.

Селфита, купони, учене и работа – това представлява ежедневието в затвора на двойния убиец от Джебел. Младият мъж разполагал със смартфон и интернет в килията въпреки строгия режим, а всеки ден се обаждал на майка си и свои приятели в родопския град, твърдят познати на родопчанина. От профила на Мерт във Фейсбук се правят същите внушения.

Майката на Мерт пък не спирала да се хвали пред роднини и близки с постиженията на сина си в затвора. Мерт завършил средното си образование, сдобил се и с удостоверения за готвач и курс за компютърна грамотност.

В същото време той работил, като по този начин щял да намали от присъдата си за зверското убийство, което извърши в Джебел. Майка му дори твърдяла пред близки, че Мерт ще бъде пуснат за няколко дни в отпуск и ще се прибере в родопския град.

В същото време младият мъж не спира да публикува във фейсбук профила си свои снимки от пандиза. На някои от тях е с приятели и видимо празнуват, на други пуши пура, а под един фотос дори е споделил, че се намира с авера си в Лас Вегас, Невада. На снимката на профила му е поставен фотос на известния рапър Ту Пак Шакур с надписи „Fuck the World” (чукай света) и „Само Господ може да ме съди”.

Припомняме, че другият двоен убиец от региона – Джунейт Шефкет, е от две години на свобода и според негови близки, в момента учи медицина в Англия. Той получи 7,4 години затвор за убийството на майка си и малкото си братче през 2011 година в Кърджали. Джунейт бе освободен предсрочно.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар