Home » България » Драмата с блокираните на остров Тасос БГ туристи
Драмата с блокираните на остров Тасос БГ туристи
Драмата с блокираните на остров Тасос БГ туристи

Драмата с блокираните на остров Тасос БГ туристи

Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване на група български туристи от гръцкия остров Тасос. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството, оглавявано от Ангелина Ангелкова.

Групата от 52-ма души, избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в добро състояние и са пристигнали благополучно на българо-гръцката граница, уточниха от министерството.

Валентин Величков, лице с функции по управление от организатора на туристическото пътуване ЕТ „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД“,  увери, че заради лошо време в района на Тасос и произтичащите от това обстоятелства българската група не е успяла да тръгне с ферибот на 1 януари 2019 г., както е било планирано.

На Тасос порт полицията давала информация час преди отпътуването по разписание, но то не е могло да се осъществи и след последния ферибот в 19 часа поради забрана на местните компетентни власти.

Представителят на туроператора уверява, че за туристите е била платена допълнителна нощувка и закуска в същия хотел на остров Тасос, в който са били отседнали.

ЕТ „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД“ е с редовна регистрация в Националния туристически регистър, поддържан от Министерството на туризма, и функционира като туроператор и туристически агент, показа документалната проверка. Фирмата има действаща застраховка, валидна до 19 юни 2019 г. Фирмата е със седалище и адрес на управление в София, уточниха още от ведомството.

Министерството на туризма продължава да следи казуса, до момента във ведомството няма постъпила жалба от туристи от тази група.

Припомняме, че е открит телефон, на който при необходимост от съдействие туристите могат денонощно да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар