Home » България » Доган с разпореждане – 430 000 гласа на изборите

Доган с разпореждане – 430 000 гласа на изборите

430 000 гласа за евролистата на ДПС иска Ахмед Доган, пише 24rodopi.com. Почетният председател на ДПС иска тези гласове не от тези, които ще заемат 17-те позиции в евролистата, не от Централно оперативно бюро (ЦОБ), не и от парламентарната група (ПГ), а преди всичко и преди всички – от общинските кметове на партията в страната.

Мюмюн Али Искендер е общински кмет на Минерални бани. Мечтата му е някой ден всички да признаят селото, разположено в северните склонове на Източните Родопи, за национален курорт. Ако не в този мандат, поне в следващия. В Минерални бани има минерална вода, има хотели, кметът също има интереси в тази посока, а гостите, търсещи лечение, от година на година стават повече и повече. Но кметът Искендер сега има друг дерт. Той трябва да осигури 3 207 гласа за европейската листа на ДПС. Толкова са гласували за него, толкова трябва да гласуват за листата със 17 кандидати на партията на 26 май в община Минерални бани. Ако има спад, Мюмюн Али Искендер няма да е следващия кандидат на ДПС за кмет на Минерални бани.

Румен Венциславов Пехливанов, кмет на Рудозем, има спусната норма 3 677 гласа. Щом си е уредил толкова бюлетини за себе си, трябва да се отблагодари и на партията със същия резултат за евролистата! Работата на Мюмюн Искендер не е трудна в Минерални бани, където животът е замрял, особено политическия, но на Румен Пехливанов месец май ще му се види много нанагорнище, а есента му се очертава да е в тъжни нюанси – в Рудозем присъствието на ГЕРБ е силно, а и другите формации не са пасивни.

В област Кърджали общинските кметове трябва да осигурят 51 180 гласа.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Русия и Китай искат свикване на Съвета за сигурност

Русия и Китай са поискали Съветът за сигурност на ООН да се срещне днес заради ...

Вашият хороскоп за днес, 22.08.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Ще трябва да балансирате професионалните ангажименти с личните. Сутринта може да ...

Тръмп умее да смята. Затова иска Гренландия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Огромни ...

Брекзит без сделка е най-вероятен, смята Франция

Франция смята, че Брекзит без сделка в момента е най-вероятният сценарий, след като британският премиер ...

Лондон спира свободното движение на хора към Великобритания

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. На ...

Имало една земя…

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Имало ...