Home » Бизнес » Днес е денят на виното, кафето и сетивата

Днес е денят на виното, кафето и сетивата

Виното и сетивата са фокусът на днешния ден. Защото в София можем да дегустираме многобройни вина от България и чужбина. Това ще се случва под зоркото ръководство на изтъкнати сомелиери в Интер Експо Център.

Всъщност негово Величество – Виното, е във фокуса ни от 6 до 9 ноември. Защото в международния изложбен център се провеждат изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и #RETAIL SHOW.
Вина от близо и далеч в зала номер 6
С техниката на дегустиране през днешния ден ни запознава италианският сомелиер Маурицио Феррери. Той ще даде съвети как да подберем правилната чаша за вино и по какъв начин да сервираме любимата напитка.

В дегустационната зона на изложбена зала 6 ще се проведе майсторският клас с Живко Енчев. Сомелиерът на 2017г. спира вниманието ни върху хляба, виното и шоколада. В по-късните часове от деня той ще представи вината на Северна и Северозападна България. Живко Енчев ще разкрие и тайните на изкусителните съчетания между виното и различните видове сирена и кашкавали.

Проектът „Вино, музика и шоколад“ ни представят изба Тодорофф, Ради Стамболов и Таньо Танев. Начинанието е иновативен опит, обединяващ любовта към виното, сладостта на шоколада, музиката и любовта към откритието.
Сетива без граници
„Сетива без граници“ е името на новата платформа за събития, която от тази година стартира в рамките на Светът на виното. Изпълнена с изключителна дегустационна програма, нейната кулминация ще бъде именно тази вечер. От 19.00 до 22.00 часа ще се проведе нощна разходка с дегустация на вино, шоколад и още нещо…
Кафе-съревнованията
Изложенията са арена и на две кафе-съревнования от световно ниво.

Вниманието грабва Българският бариста шампионат. Предизвикателството за четвърта година е отправено от Baristo. В рамките на колоритната надпревара баристи от цялата страна, амбицирани в приготвянето на перфектното еспресо и капучино, се изправят пред предизвикателството да докажат възможностите си в съревнование за титлата „Бариста шампион на България”. Големият победител ще представлява страната ни на световните финали в Италия.

„Лате арт шампионат“ за втора поредна година в Интер Експо Център привлича вниманието на любителите на напитката. Националният Лате арт шампионат се провежда под егидата на SCA и World Coffee Events. Победителя в надпреватата ще получи правото да представи България на световния Лате Арт шампионат в Полша през 2020.

А успоредно с всичко отбелязано дотук, вкусовите рецептори ще попаднат в магията на IV Международен шампионат по пица. Изкушаващото събитие е организирано от Българска асоциация на пицарите.

Днес е денят на виното, кафето и сетивата
София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Скандал: Кмет на ГЕРБ спечелил с изчезващо мастило

Избори във варненско село са проведени с изчезващо мастило. Това стана ясно днес в Административния ...

12 000 души строят АЕЦ „Аккую“

По време на строителството на АЕЦ „Аккую“ ще бъдат заети близо 12 000 души, а ...

Новият кмет на Видин заряза служебния автомобил

Новият градоначалник на Видин, встъпил в длъжност само преди ден, няма да ползва служебен автомобил ...

Може да осъдят свещеника антиваксър от Сливен

Свещеникът от Сливен, който осъди Комисията за защита от дискриминация заради недопускането на неваксинираното му ...

Паргов: Добро начало между София и провинция Фудзиен в здравеопазването

Мисля, че поставихме много добро начало за обмяна на опит между София и китайската провинция ...

ИПБ със становище заради заблуди в ефир

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) разпространи официално становище относно изказани подвеждащи и грешни според експертите ...