Home » България » Деца от Самоков ходят с ножове и палки на училище

Деца от Самоков ходят с ножове и палки на училище

Деца ходят на училище, въоръжени като за война – с боксове, ножове и електрошокови палки. Този арсенал е бил иззет от ученици в Самоков, а директорът и полицията разказват, че на мястото на отнетите оръжия бързо се появяват нови, предаде „Нова телевизия“.

„През учебната 2018/2019 са 9 бокса, 8 ножа и 2 електрошокови палки”, казва Мариан Бончев – инспектор в „Детска педагогическа стая“ в РУ- Самоков.

Училището е „Неофит Рилски” в Самоков. В него учат 960 ученици, а сред въоръжените има дори деца под 14 години. Оръжията се отнемат от учителите, но тогава, когато ги видят или намерят. На рутинни проверки нямат право. „Те сами идват, клеветят се, еди-кой си има в себе си бокс”, казва директорът на ОБУ „Неофит Рилски” гр. Самоков – Мариана Солунска.

„Учителите ни е страх, защото особено по-големите деца, 8 – 9-ти клас изпитват понякога агресия. Такава, че ние не знаем дали няма да се нахвърлят върху нас”, коментира главният учител Иванка Николова. До бой с оръжия в училището до момента не се е стигало.

И въпреки, че по закон трябва да имаш 14 години, за да си купиш нож или бокс, от полицията признават, че законът невинаги се спазва. „На непълнолетни не се предоставят, но боксовете могат да се закупуват от по-големи пълнолетни, електрошоковите палки могат да се поръчват по интернет, ножовете също се продават като сувенири по сергии, по магазини“, казва още Мариан Бончев. Именно в районното се съхранява иззетия арсенал. „Единственият начин да се спре това нещо е да се сложи скенер на входа на училището, друг начин просто не виждам”, казва още Мариана Солунска.

На децата, хванати с оръжие, ще бъдат наложени възпитателни мерки. А родителите им подлежат на глоба.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Откриха нов арест в Сливен

Нови арестни помещения бяха открити днес в Сливен. На церемонията присъстваха заместник-министърът на правосъдието проф. ...

Велосипедистите – новите градски анархисти

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...

БСП: Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене ВИДЕО

БСП е в шок от абсурдите в държавата. За месец юни-юли-август българското производство плаща най-скъпата ...

Жорж Ганчев ограбен до шушка преди смъртта си

Сърдечна недостатъчност е причината за смъртта на Жорж Ганчев, настъпила рамо сутринта в понеделник. Легендарният ...

Приемаме еврото най-рано през 2023 г.

България може да приеме еврото най-рано след 4 години, но за целта трябва да отговори ...

Слави разпусна „Магаданс“

Една ера отиде в историята – Слави Трифонов разпусна балет „Магаданс“. Така вестник „България днес“, ...