Home » България » Деца от Самоков ходят с ножове и палки на училище

Деца от Самоков ходят с ножове и палки на училище

Деца ходят на училище, въоръжени като за война – с боксове, ножове и електрошокови палки. Този арсенал е бил иззет от ученици в Самоков, а директорът и полицията разказват, че на мястото на отнетите оръжия бързо се появяват нови, предаде „Нова телевизия“.

„През учебната 2018/2019 са 9 бокса, 8 ножа и 2 електрошокови палки”, казва Мариан Бончев – инспектор в „Детска педагогическа стая“ в РУ- Самоков.

Училището е „Неофит Рилски” в Самоков. В него учат 960 ученици, а сред въоръжените има дори деца под 14 години. Оръжията се отнемат от учителите, но тогава, когато ги видят или намерят. На рутинни проверки нямат право. „Те сами идват, клеветят се, еди-кой си има в себе си бокс”, казва директорът на ОБУ „Неофит Рилски” гр. Самоков – Мариана Солунска.

„Учителите ни е страх, защото особено по-големите деца, 8 – 9-ти клас изпитват понякога агресия. Такава, че ние не знаем дали няма да се нахвърлят върху нас”, коментира главният учител Иванка Николова. До бой с оръжия в училището до момента не се е стигало.

И въпреки, че по закон трябва да имаш 14 години, за да си купиш нож или бокс, от полицията признават, че законът невинаги се спазва. „На непълнолетни не се предоставят, но боксовете могат да се закупуват от по-големи пълнолетни, електрошоковите палки могат да се поръчват по интернет, ножовете също се продават като сувенири по сергии, по магазини“, казва още Мариан Бончев. Именно в районното се съхранява иззетия арсенал. „Единственият начин да се спре това нещо е да се сложи скенер на входа на училището, друг начин просто не виждам”, казва още Мариана Солунска.

На децата, хванати с оръжие, ще бъдат наложени възпитателни мерки. А родителите им подлежат на глоба.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Кмет ще раздава безплатна виагра на съгражданите си, защото…

Безплатна виагра за всички. Точно тази идея се върти в ума на един френски кмет, ...

Трима братя пребиха и ограбиха сестра си и мъжа ѝ

Истински екшън с елементи на сапунена драма се е разиграл в Ломско вчера. Трима братя ...

Вижте къде разрешиха лова на слонове

Ботсвана вдигна забраната за лов на слонове, което обясни със засилващия се конфликт между хората ...

Украинската мечта ще се срине

Руският сенатор Алексей Пушков заяви, че украинските планове за добър живот за чужда сметка няма ...

Жива картина припомня последните минути на Георги Бенковски

Възпоменателен митинг, посветен на 143-та годишнина от Априлското въстание и гибелта на революционера Георги Бенковски ...

Иван Саздов заведе дело срещу Елена Йончева

Заведох дело срещу Елена Йончева в Софийски градски съд. Това обяви собственикът на тенис клуб ...