Home » Свят » Депутати губят местата си, ако блокират Брекзит

Депутати губят местата си, ако блокират Брекзит

Парламентаристите от Консервативната партия, които подкрепят опита за блокиране на излизането на Великобритания от ЕС без споразумение, ще загубят партийното си представителство в парламента, ако не проявят солидарност с властите, съобщи Нова телевизия.

Премиерът Борис Джонсън обяви на 28 август, че работата на парламента ще бъде спряна до 14 октомври, което значително намалява шансовете депутатите да могат да предотвратят излизането на страната от ЕС без споразумение. Брекзит трябва да се случи на 31 октомври.

„Около десет“ парламентаристи консерватори, които се противопоставят на Брекзит без сделка, искат да принудят премиера да го забави. Джонсън е обсъдил ситуацията в партията и е заплашил с „наказание онези, които смятат да се разбунтуват“. „Организаторите на партията казаха на народните представители на Консервативната партия много просто: ако не гласуват във вторник с правителството, ще унищожат преговорната му позиция и ще прехвърлят контрола над парламента на Джеръми Корбин (лидер на лейбъристите)“, каза пред Sky News източник от парламента.

Той добави, че всеки консервативен депутат, който реши да се присъедини към опозицията по този въпрос, „ще бъде изключен от партията в парламента, но ще запази мястото си (тоест ще стане безпартиен), но няма да може да участва в изборите като кандидат от Консервативната партия“.

В момента ситуацията около излизането на Великобритания е в безизходица: Обединеното кралство трябва да напусне ЕС до 31 октомври, парламентът на страната е против споразумението с ЕС в сегашната му форма, но категорично е против за Брекзит без сделка. ЕС отказва да възобнови преговорите и да преразгледа споразумението. Наскоро Джонсън заяви, че е готов преговорите с ЕС да продължат до последния момент, до 31 октомври.

Великобритания
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Матео Ренци създава нова партия в Италия

Бившият италиански премиер Матео Ренци обяви, че планира да създаде своя нова партия, съобщи ANSA. ...

Киров: Ръководството на Ботев плаши играчите

Бившият треньор на Ботев (Пловдив) Николай Киров разкритикува ръководството на „жълто-черните“ за решението да подложат ...

Колко дълго живеят хората с диагноза рак на белия дроб?

Ракът на белия дроб засяга над 1,8 млн. души по света, като 270 000 от ...

Труп на котка върху скорошен гроб хвърли в паника Казанлък

Полуразложен труп на котка, обвит в домашно одеяло и положен върху скорошен гроб хвърли в ...

„На бате Бойко“ зимнината…

Преди години премиерът Борисов препоръча по зелените площи между блоковете да се отглеждали картофи. В ...

АБАС: Няма контрол на неправомерно поставяни газови уредби

Няма норма, контролираща неправомерното поставяне на газови уредби в автомобилите. Това каза за сутрешния блок ...