Home » България » Депутат от НФСБ с ново скандално изказване за майките: Обезумели кресли!
Депутат от НФСБ с ново скандално изказване за майките Обезумели кресли!
Депутат от НФСБ с ново скандално изказване за майките Обезумели кресли!

Депутат от НФСБ с ново скандално изказване за майките: Обезумели кресли!

Депутатът от партията на Валери Симеонов – Петър Петров отново разбуни духовете в социалните мрежи с непремерено и откровено обидно изявление, в което нарича майките на деца с увреждания „кресли“ и „обезумели“, пише dir.bg.

В поста си Петров обяснява, че домовете за медико-социални грижи са прекалено малко и „приемат малко деца от нормални семейства, за да освободят майките им“.

В средата на ноември в интервю за „Дарик“ народният представител от НФСБ заяви, че децата с увреждания трябвало да бъдат дадени в домове, за да могат майките им да работят и ги нарече ненормални.

Днес, по повод Международния ден на хората с увреждания, Петър Петров обрисува протестите на майките на деца с увреждания като „“протестите“ на няколко кресли срещу Валери Симеонов“ и допълва:

„Защото истинските мъченички, затворени за цял живот в жилищата си с децата си с увреждания не биха крещяли като обезумели срещу други като тях. Не биха ги гонили с полиция по улиците на София. Нека помислим всички за тези затворнички до живот, за техните деца, изолирани от света.

Нека помислим защо ДОМОВЕТЕ за медико-социални грижи)бившите Майчини домове) са толкова малко и приемат малко деца от нормални семейства( с което ги задължава законът), за да освободят майките им. Защо тези ДОМОВЕ са толкова малко? Защо в България, единствена в Европейския съюз няма ДОМ за деца със синдрома на Даун, а те са 20-30 на 100 000 раждания?“
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар