Home » България » Даниела Дариткова: Имайте доверие в институциите!

Даниела Дариткова: Имайте доверие в институциите!

„Няма разделение в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени, независимо от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи“.

Това заяви в сутрешния блок на „Нова телевизия“ новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов относно скандала с апартаментите на властта.

По думите ѝ сагата има различни аспекти. „Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните отношения. Не съм имала опит в това отношение, защото не съм смятала да купувам жилище. В контекста на моралното измерение, ние показахме последователно поведение, защото всички които са посочени в тази сага, поеха своята отговорност и освободиха своите длъжности. ГЕРБ винаги е постъпвала така“, заяви още Дариткова в студиото на „Здравей, България“.

По думите ѝ не е имало заседание на изпълнителна комисия. Решенията за оставки са били лични решения. „Не съм натоварена с разследващи функции, никога не съм изпълнялата такива. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи“, каза още Дариткова.

„Би следвало всички, особено президентът, да имаме доверие в институциите, в правоохранителната и правораздавателната система, порочно е то да се руши”, заяви Дариткова във връзка със съмненията на президента Румен Радев, че няма как КПКОНПИ, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва по закон, наложен от самия него.

„Порочно е да се руши това доверие, защото всеки един впоследствие може да черпи горчивите плодове от това поведение“, каза още Дариткова.

По повод съмненията на БСП в председателя на Антикорупционната комисия, тя посочи: „Искрено съжалявам, че и представителите на сериозна политическа сила, каквато е БСП, се занимават с апартаментната сага в момент, в който трябва да говорим по други теми.Отдалечаването от европейската тема е в интерес на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за участието на България в Европа. Смятам, че това е истински важното“, заяви още Дариткова.

„Определено има елемент на притеснение. На първо място от отговорностите на второ място от ангажиментите, защото аз и сега нося много дини под една мишница. През всичките тези години, в които съм народен представител, съм била активна в Народното събрание, председател съм на комисията по здравеопазване – сфера, която също е наситена с много проблеми и очаквания. В същото време съм и практикуващ лекар, защото през годините не съм изоставила пациентите си”, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ относно заемането на новия пост.

На въпрос в какво жилище живее в момента, Дариткова отговори, че от 2009 г. живее в жилище на Народното събрание в кв. „Редута”.

„В Смолян живея в къщата на съпруга си, той вече е пенсионер. Синът ми е студент. Винаги съм се стремяла да пазя личното си пространство и се надявам това, което е публично наистина да бъде с мярка”, каза още тя.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Войната след войната

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Нито ...

Мъже отново се къпаха в Рилските езера ВИДЕО

Поредното нарушение е извършено в Национален парк „Рила“. Това става ясно от пост в социалната ...

Английските фенове станали жертви на българските расисти

Английските медии разкъсаха родното общество, обобщавайки всички българи под расизма „животни“ и „расисти“ заради изцепките ...

САЩ налагат мита на европейски стоки

Съединените американски щати въвеждат от днес мита на редица стоки от Европейския съюз по силата ...

Почина легенда на българския спорт

Една от легендите на българския спорт и родната лека атлетика Георги Нечев почина вчера на ...

Една от основателките на телевизията, купена от Слави, изригна с тъжен пост

Горещата новина, че Слави Трифонов се е сдобил с телевизия бе потвърдена. Това стана по ...