Home » Мнения » Дани Каназирева: Не съм обслужвала нито една сделка на Гергов

Дани Каназирева: Не съм обслужвала нито една сделка на Гергов

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Право на отговор от Дани Каназирева:

На 20 август публикувахте статия със заглавие „12 години десните и БСП продаваха мача на ГЕРБ“, в която името ми е споменато няколко пъти. Текстът съдържа и неверни твърдения по мой адрес. Едното е, че „Дани Каназирева – близо и до ГЕРБ, и до Гергов“, Това не отговаря на истината. Като адвокат не съм обслужвала нито една сделка на Георги Гергов и не съм била никога близо до него. Второто невярно твърдение е, за близостта до ГЕРБ. „Съюз за Пловдив“ винаги досега е бил в опозиция, гласува против предложенията за бюджет и не е участвал във взимането на решение за изразходването дори на един лев.

Но понеже темата за Георги Гергов ви интересува, предлагам на вниманието ви интересни факти за последователното политическо поведение на „Съюз за Пловдив“ за защита на интересите на града, включително и от свързани с Гергов сделки.

Ние сме за връщане на Панаира
Само ние предлагаме вече няколко пъти в Общинския съвет и включваме неизменно в предизборната си програма настояване Пловдив да си върне обратно недвижимите имоти, апортирани в „Пълдин туринвест“, чрез която Гергов пое контрола и над Международен панаир Пловдив, и над десетки сгради в Стария град.

Всичко започна през 2006 г., когато Общинският съвет учреди смесеното дружество „Пълдин туринвест“. Договорката бе между основните партии – БСП, СДС, ДПС и ВМРО – БНД. „Пълдин туринвест“ поглълна 22 общински имота с обща площ близо 400 декара и на стойност почти 43 млн. лева. Първоначално е утвърдено съотношение на акциите в „Пълдин туринвест“ – 75% за общината и 25% за Георги Гергов, но още през 2007 г. нещата се обръщат на 180 градуса, след масираното увеличение на капитала от страна на съдружника. В момента община Пловдив притежава 23,89 % в „Пълдин туринвест“ и е напълно безгласна буква както в тази фирма, така и в „Международен панаир Пловдив“ АД. В „Пълдин туринвест“ са 12 къщи и терени в Стария град, паркингът пред Панаира и целият бряг на Марица на едноименния булевард до Панаира, още терени на Гребния канал, 36 декара оранжерии на Цариградско шосе и 263 декара разсадник на „Градини и паркове“ на Рогошко шосе.

Нашето предложение е държавата да увеличи капитала на Панаира, да придобие контрол над него и тогава да го дари на община Пловдив. Съгласие винаги може да бъде постигнато между акционерите, ако държавата реши да застане реално, а не проформа зад обществения интерес.

„Съюз за Пловдив“ се обяви против аферата „Опера в Панаира“, която трябваше да прикрие капитулацията пред частните интереси на реалния лидер на БСП – Пловдив. Ние не подкрепихме предложението за безвъзмездно придобиване от община Пловдив на 20,63 % от акциите в „Международен панаир Пловдив“ АД, защото няма нормален човек, търговец или компания, които веднъж излъгани от свой партньор и имотите им са били отнети, втори път да поискат да влезнат отново в съдружие със същия партньор. Мнозинството в Общинския съвет обаче гласува това предложение.

Припомняме кой как гласува за това предложение.

ГЕРБ – „за“

БСП – „за“

Съюз за Пловдив – „против“

Патриоти – „въздаржали се“

ДСБ – „против“

Кауза Пловдив – „за“

Местна коалиция „Здравко Димитров“ – „за“

Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ – „за“

ДБГ – „за“
Ние сме за връщане на Стария град
„Съюз за Пловдив“ предлага план за връщане на контрола над 22 къщи в Стария Пловдив, в момента владение на Гергов.

Първо – общината трябва да прегледа състоянието на апортираните имоти, цялата документация, всички срокове и изпълнени ли са задълженията на частния собственик. Второ – общината трябва да приеме наредба с ясни и конкретни правила как трябва да се опазват частните имоти-паметници на културата, и какви са задълженията на техните собственици. Трябва да предвидим и възможността за принудителен ремонт, сериозни санкции при неизпълнение на задължения, вписване на ипотека върху имота и съответно може да се стигне до отнемане на къщите в Стария град от сегашния им собственик.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Зловещо! Откриха разложен труп в Шумен

Труп на мъжа на поне няколко месеца е открит в стара къща близо пл. „Оборище“ ...

Гуардиола: Наслаждавам се когато гледам Аталанта

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира играта на Аталанта преди мача между двата отбора ...

Местим стрелките с час назад, няма да е за последно

Тази неделя, 27 октомври, ще преместим стрелките на часовниците с един час назад, преминавайки към ...

Ако Брекзит беше телевизионен сериал

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Неочакван ...

Сашо Ангелов: Ние сме бездушен отбор

Треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов бе крайно разочарован след поражението с 0:3 от Царско ...

Лечков към Венци Стефанов: Не искам да се караме

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз в оставка Йордан Лечков отговори на президента на Славия ...