Home » България » Данаил Кирилов: Сигналите за нарушения в затворите са огромен брой

Данаил Кирилов: Сигналите за нарушения в затворите са огромен брой

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов призна за огромен брой сигнали за нарушения в затворите. В предаването „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ той коментира отстраняването на директора на дирекция „Изпълнение на наказанието“ Васил Миладинов. Според него има основателни възражения и от страна на арестуваните бизнесмени Евгения и Николай Баневи.

„Натрупванията са доста. Това е една тежка система, в която има множество проблеми – с храненето, с достъпа до телефонни услуги, с цените на храните в лавките. Имаме разпореждане от прокуратурата да извършим проверки за нарушения в затворите така че инспекторатите в министерството работят по тези въпроси. Надявам се да направим качествени проверки“, отбеляза Кирилов.

„Заповедта за уволнение все още не е връчена заради представяне на болничен лист на Миладинов. Информацията тръгна в общественото пространство преди връчването на заповедта“, обясни правосъдният министър.

По думите му твърденията в жалбата на Евгения Банева са много. „Голяма част от тях успях да установя лично на място. Част от тях имат известно основание. Дайте ми възможност да се предпазя от посочване на основания за уволнението в този период. Виждате, че заповедта не е връчена”, каза още Кирилов.

Попитан за условията и заплащането на служителите в затвора Данаил Кирилов отговори, че доколкото му е известно синдиката на служителите в затворите ще се включат в протеста на колегите си от системата на МВР на 5 юли и ще се обявят и срещу отстраняването на Васил Миладинов.

„През последното тримесечие, за което аз отговарям, сме реализирали икономия, чакаме на 6 юли официално да излязат данните за второто тримесечие и планирахме да получат допълнително възнаграждение. Ако вместо социални изисквания се предявяват персонални такива – много структури от Министерството имат нужда от икономисаните средства“, коментира Кирилов.

„Мисля, че е възможно чрез увеличаване на мерките да се подобри дисциплината и да се преодолеят някои вероятно корупционни практики в надзорно охранителния състав, така че да се ограничи тази практика и да се сведе до изискванията, които са по закон“, посочи Кирилов.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Китай отговори на американския удар

Китай обяви въвеждането на ответни мерки срещу американските дипломати на негова територия, предаде Франс прес. ...

Туск: Брекзит е една от най-грандиозните грешки

Брекзит е „една от най-грандиозните грешки“ в историята на ЕС, последвана от кампания, белязана от ...

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се е срещнал с австралийския гражданин Джок Полфрийман, в качеството ...

Катастрофиралата Марешка избухна срещу вестник

Катастрофиралата плеймейтка, известна от риалити формата „Игри на волята“ Марешка Бардем се закани на вестник ...

Кабинетът ще готви план за развитието на медийната среда

Депутатите възложиха на правителството в срок до 31 март да изготви план за развитието на ...

Божинов: За да стане едно нещо, то става…

Голаджията на Ботев Враца Валери Божинов обяви, че все още не знае къде ще продължи ...