Home » България » Данъчни под прикритие играят хора и ръченици

Данъчни под прикритие играят хора и ръченици

Данъчни под прикритие играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лева. Случаят е от 4 март и за него потвърдиха от Националната агенция по приходите.

В тайната операция „Хоро“ се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката била по сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. За това двама инспектори се появили на поредната сбирка. Представили се за нови жители на селото и кандидати за членство в състава. Получили одобрение и се включили в репетицията.

В конкретния случай е приложена практиката „таен клиент“, поясни Елена Манолова от НАП-Пловдив, цитирана от БНТ.

Два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали хора и ръченици. Накрая всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

И накрая на репетицията поискали издаването на фискален бон за извършената услуга, каза Пламен Кабаков, кмет на село Марково.

След като не получили касова бележка, се легитимирали и започнали проверката.

Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители, заяви Кабаков.

Жената, която е замествала този ден хореографа на групата, вече е потърсила адвокат.

Въпросната вечер просто по случайност се е наложило моята клиентка да води репетицията. Тази група няма обособен ръководител, те се събират, обменят опит по отношение на хората, Лидия Димитрова, адвокат.

Навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група, посочи Пламен Кабаков.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

Всички способи ще бъдат използвани за контрол от приходната администрация. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира днес случая. По думите му, данъчните буквално са преиграли. Но превъплъщенията на данъчните имали различни вариации, стана ясно още от думите му. Министърът разказа за данъчни, които миналата година са били качени на круизни кораби. Имаше забавна ситуация, когато вече навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени, разкри той. Но, подчерта Горанов, всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Революционни конци изместват хирургията в естетичната медицина

Няколко дни след Световния конгрес по естетична медицина в Монако италианският специалист по пластична хирургия ...

Инвеститор влага 22 млн. лв. в предприятие край Враца

Нов инвеститор ще вложи повече от 22 милиона лева в изграждането на предприятие за производството ...

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева. Това определи Окръжният ...

Тайните за здрава и блестяща кожа са…

Всяка жена иска кожата ѝ да бъде красива и да изглежда добре, но с години ...

Всички са луди по бога на гръмотевиците (ВИДЕО)

Броени дни преди излизането на екран на супергеройската продукция „Отмъстителите: Краят“, журналисти класираха персонажите от ...

Младен Маринов с коментар за къщите на Йончева и разкритите убийства

Не знам подробности за къщите за гости на Елена Йончева, но щом ВКП ни е ...