Home » Мнения » Да убием лекаря

Да убием лекаря

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Върху него се изсипва и водопадът от обвинения на роднините на убитото дете. Мъката им е неописуема и естествено да не усетят капаните на институции и заинтересовани кръгове, които са готови да ги използват за свои цели. А целта е да се отклони вниманието от гафовете на МВР и куп други структури, които струват стотици милиони, а ефективността от работата клони към нулата. Някои медии и журналисти също влизат в този кюп.

Извършителят на гнусното престъпление Мартин Трифонов вече не е главен герой. Той е в ареста и вече не е източик на сензационни новини. Затова напред бе изтласкан лекарят от Спешна помощ. Да, правилата са били нарушени. Проверяващите обаче грешат като мълчат за причините. Така дават повод да се роят слухове и предположения.

Къде останаха въпросите към вътрешния министър Младен Маринов за това кой е трябвало да контролира, наблюдава или поне да се интересува от поведението на Трифонов, който вече е лежал в затвора за блудство? Защо МВР харчи огромен финансов и човешки ресурс в широкомащабни операции по издирваненто на убиеца, вместо да извършва превантивна дейност? За пореден път министър Маринов и подчинените му нямат никаква вина за спокойно разхождащите се педофили и други подобни изроди. Има ли списък на тези лица? Къде са отговорниците по контрола на техните действия? Къде са дузината агенции и куп други структури, за които бюджета е просто виме. Оправданията и глупостите които ръсят след всяка трагедия с дете и поредното злодейство говорят не само за безпомощност, но и за тотален непрофесионализъм. За морал и съвест да не говорим.

Проблемът продължава да е, че по села и паланки е въпрос на късмет дали ще осъмнеш. Насилието е начин на живот и препитание. Маргинализирани маси превземат територия след територия, а институциите правят всичко възможно, това да остане скрито. Те това работят – да закопават проблемите като болно от африканска чума прасе.

Изнасилванията, кръвосмешението, побоищата, пиянските изстъпления и всякакви други извратености са всекидневие в много повече семейства, отколкото си представяме. И определени кръгове печелят от това. Прост народ – слаба държава, е казал народът. В слаба държава се краде най-лесно. Зловещо безхаберие и зловеща некомпетентност от строителите на нова България.

Това е темата за разговор. Работата на полицията и МВР не е да пишат писма в подкрепа на Иван Гешев, а да си вършат работата, за която им плаща всеки един българин. Включително жертвите на развилнелите се идиоти.

Обществото и институциите трябва да помогнат на първо място на семейството и близките на детето да преживеят ужаса и шока от загубата. През това време да се измъкнат на светло тунеядците, които получават заплати да си бъркат в носа, вместо да работят по превенцията на типове като изрода от Сотиря. Вече трябваше да е готов задълбочен анализ на случилото се и да се трасират стъпки в посока на овладяване на битовото насилие, което е добило масови размери. Бездействието на МВР и институции също е насилие – срещу цялото общество, защото създава условия за престъпления.

Моралният нихилизъм ще ни погуби. Да го знаете.

Автор: Борис Петков

Източник: FROGNEWS

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Втори опит. Драмата с Брекзит (още) не е приключила

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. За ...

Играч на Реал Мадрид: Меси е моят идол

Талантливият футболист на Реал Мадрид Такефуса Кубо, който през този сезон играе в Майорка, не ...

Уудуърд: Никой не се меси на Солскяер!

Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд опита да опровергае обвиненията, че изключително той определя играчите, ...

Само 1 от 200 туроператора със застраховка за над 1,4 млн. лв.

От над 3500 туропероторски фирми с лиценз само 18 имат „застрахователно покритие“ над 1.4 млн. ...

Полша: три години затвор заради сексуално образование?

Полша е разделена включително и по този въпрос. Според критиците предложеното затягане на закона представлява ...

Ангел Джамбазки: Не трябва да се допуска ДПС да прави пробив в София

“Ние знаем решенията на софийските проблеми и ги представяме. При срещите с хората даваме нашите ...