Home » Здраве » Чудо! Ето я японската формула 10-4-2-1 за здраве и дълголетие!
Чудо! Ето я японската формула 10-4-2-1 за здраве и дълголетие!
Чудо! Ето я японската формула 10-4-2-1 за здраве и дълголетие!

Чудо! Ето я японската формула 10-4-2-1 за здраве и дълголетие!

Здравословният начин на живот на японците спомага да живеят до 75 години в добро здраве, често без да се налага да приемат лекарства. Средната продължителност на живота им, според Световната здравна организация, е 82 години. Те са на първо място сред развитите страни по най-малък процент на затлъстяване – едва 3%.

Да не говорим, че жените запазват стройната си фигура и кадифена кожа до старини.

И това не се дължи на гените им, както си мислят повечето хора, защото експерименти доказват, че японци, преминали на диета, характерна за западния свят, почти задължително затлъстяват.

Лекари най-после откриха ключа към дълголетието

Хранителните навици на японците са пример за подражание в борбата с наднорменото тегло и нездравословния начин на живот на модерните затлъстяващи хора. Менюто на японците съчетава изключително добре приема на енергия, приятен и подходящ размер на порцията, питателност и здравословен избор. Според тях най-важното е в менюто да бъдат включени повече риба, зеленчуци и плодове. Големината на порциите да е по-малка, храненето да става бавно и ритуално, гарнирането на порциите да става със здравословни храни, като ориз и тофу, например, пише „Дарик“.

10-4-2-1 – това е една от тайните формули на японците за здраве и добър живот. А какво се крие зад нея?!За всички почитатели на кафето е важно да знаят, че между последната чаша кафе за деня и съня трябва да са минали 10 часа. Ако сте фенове на късните вечери, трябва да забравите за това. Между последното хранене и момента, в който ще се отдадете на сладка дрямка, трябва да са минали поне 4 часа. Два часа трябва да е времето между последното питие и съня.

И последното, но според нас най-трудно правило, един час преди лягане трябва да изключите телевизора, компютъра и да оставите телефона, за да се насладите на спокоен и блажен сън, а сутринта да се събудите пълни с енергия и готови за нови приключения.

Ето и таблицата:

10 часа между последното кафе и съня
4 часа между последното хранене и съня
2 часа между последното пиене и съня
2 часа без гледане към екран преди съня

Източник: www.marica.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар