Home » България » Четирима депутати от Атака напускат групата на ОП

Четирима депутати от Атака напускат групата на ОП

Депутатите от „Атака“ Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова напускат ПГ на „Обединени патриоти“. Това обяви народният представител от ПГ на „Атака“ Явор Нотев по време на брифинг, предаде „Фокус“.

„Искахме тази среща с вас, за да обявим решението на четирима народни представители да напуснат така наречената група „Обединени патритои“.

Преди месец от коалицията бяха изключени Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов.

Така всички депутати от „Атака“ напускат ПГ на „Обединени патриоти“, но ще останат част от Народното събрание.

На въпрос дали ще продължи подкрепата им към правителството, Нотев обяви, че всичко зависи от решенията.

Нотев заяви още, че решението е, защото хората не са гласували за такъв формат на ОП след изгонването на Волен Сидеров, Павел Шопов и Десислав Чуколов.

„Народното събрание не е място за изгонени политици. Валери Симеонов започна да следи стриктно кой е в залата. Все едно това е най – важната част от програмата на ОП.

Такова поведение не може да бъде търпяно повече“, каза Явор Нотев и обяви: „Слагаме едно начало на работа на „Атака“ Депутатите от „Атака“ сме заедно, тук и сега. Стоим зад нашия лидер“.

Това, което остана от групата „Обеденени патриоти“ не е формацията, за която гласуваха българските граждани. Това каза народният представител от ПГ на „Атака“ Явор Нотев по време на брифинг, предаде Агенция „Фокус“.

„Това, което остана от нея след позорното решение за изгонване на лидера на партия „Атака“ и председател на парламентарната група, членът на ръководството на парламентарната група Десислав Чуколов и дългогодишния парламентарист г-н Шопов. Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда, е приют за провалени политици“, каза още Явор Нотев.

По думите му Валери Симеонов е започнал да следи стриктно за присъствие в залата, като че ли това е най-важната и фундаментална част.

„Струва ми се, че такова поведение не може да бъде търпяно от смислени и отговорни политици. Стана така, че се в групата се оказахме рамо до рамо със стожера, идеолога на ангажимента на Република България да заплати 2 млрд. долара по направление не съответно на нашите цели, намерения, споделени от нашите избиратели. 2 млрд., които отиваха за въоръжение, незнайно къде и как.

Непосносимостта на такова поведение, беше очевидно. Изгонването на трима членове на парламентарната група на „Обединени патриоти“ доведе до намаляването на броя на групата и забележете попадането на групата на четвърто място в българския парламент. Това формално основание, което беше в основата на отчитането на неимоверен успех на обединените български патриоти по време на изборите за парламент, пропадна, беше забравено, безотговорно заличено от решението на парламентарната група в лицето на двете партии – ВМРО и НФСБ“, заяви още Нотев.

Той посочи, че като подигравка приема предложението на новото ръководство на тази група да останат нейни членове, запазвайки своите позиции в парламентарни комисии.

Депутатите от „Атака“ сме заедно тук и сега и стоим зад нашия лидер и ще работим за осъществяване на партийната си програма, каза още Нотев.

„Тук и сега, ние слагаме едно начало на работа на членовете на ПП „Атака“? Партията с най-дългогодишно присъствие в българския парламент, от тези, които членуват в коалицията, което ще следва принципите и идеите на ПП „Атака“, допълни още той.

Нотев посочи,че депутатите от партията остават в българския парламент. На въпрос дали ще подкрепя правителството или остават опозиция, той посочи, че ще реагират съобразно решенията на партията и отношението, което ще формират към конкретни идеи и предложения.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тайван залага на смарт технологии в здравеопазването

„Диференциацията и бързото приспособяване в процеса на навлизане са двата основни проблема пред стартиращите компании ...

Всички европейци обичат армиите си – освен българите

Всички европейци обичат армиите си, освен българите. Това сочи проучване в 28-те страни членки на ...

Венци Стефанов: Не сме виновни за бъркотията във футбола ни

Президентът на Славия Венци Стефанов продължава да е компетентен по всички проблеми на родния футбол. ...

Юношите на Левски с обрат срещу ЦСКА във вечното дерби (видео)

Левски се наложи с 3:2 над ЦСКА след драматичен двубой и обрати в мач от ...

Симеонов:Разумният патриотизъм е единствен отпор срещу стадното гласуване за ДПС

Валери Симеонов в Исперих: Разумният патриотизъм е единственият отпор срещу стадното гласуване, организирано от ДПС ...

Кремъл към Анкара: Не се месете в Сирия!

Турция не трябва да се меси в главния сирийски въпрос, а именно намирането на политическо ...