Home » България » Бунт в СДС – Пловдив срещу Румен Христов

Бунт в СДС – Пловдив срещу Румен Христов

Публично настояваме, националното ръководство на СДС, спешно да вземе мерки, като бъде разгледана нашата жалба, която отлежава в деловодството на централата, да бъде отстранено нелегитимното ръководство на СДС- Пловдив в лицето на Никола Хаджийски и Милко Стрехин, като главен виновник за съсипване на пловдивската организация.

Това се посочва в декларация на организацията.

За краткото време, с което разполага СДС- Пловдив, трябва да възстанови доверието на пловдивчани, като покаже различни, можещи, знаещи, разпознаваеми за тях хора, нови лица за партията, да изпрати силни послания, че организацията е готова за работа в полза на Пловдив и пловдивчани. Да се види лицето и чуе гласът на СДС в Пловдив, който е замлъкнал, от доста години, няма публична позиция, по нито един проблем или събитие, случващо се в Пловдив, се посочва в документа.

Недопустимо е, хора от Стамболийски, Сопот, Раковски, Лъки и други по-малки населени места, да определят политиките на СДС- Пловдив, организация, в която членува градската десница и интелигенция, която не припознава по никакъв начин Никола Хаджийски от Стамболийски, посочват сините от Пловдив.

Ето и позицията на СДС-Пловдив

До Председателя на СДС

Г-н Румен Христов

До членовете на НИС на СДС

До членовете на НС на СДС

До всички български медии

Позиция

на членове и симпатизанти на

СДС – град Пловдив

Уважаеми Г-н Председател, вече сме в предизборна кампания, което е вид състезание на хора и идеи за местно управление, и както повелява олимпийския принцип, смятахме, че трябва да спрем с вътрешнопартийните битки, за да не рушим авторитета на СДС в този важен за всяка партия момент,въпреки крещящите проблеми в СДС-Пловдив. Бяхме провокирани да вземем отношение, от появилото се в медиите ,,Отворено писмо“, подписано от 31 човека, членове на СДС, инициирано от Милко Стрехин и Никола Хаджийски, адресирано до Председателя на партията Г-н Румен Христов, което нарушава олимпийския принцип и компрометира СДС в условия на изборна обстановка.

В писмото се говори за ,,брутални фалшификации, идеология недемократична, противоуставна и вредна за СДС“, касаеща националното ръководство. Бяхме изумени от проявената наглост, имахме усещане, че Милко Стрехин е преписал нашите жалби, срещу неговите методи за управление на пловдивската организация,които бяха отразени от множество медии, по повод конфликта с нелегитимния избор на Никола Хаджийски за председател на СДС – Пловдив. Години наред, Милко Стрехин, системно съсипва структурите на СДС- Пловдив, лишава от членство стотици членове на СДС, като отказва да приеме членския им внос и така според устава, те се самоизключват. Това че СДС в Пловдив, наречен синята столица на България, губи членове, симпатизанти, гласоподаватели, губи позиции и ореол на демократична партия, за тях не е важно, важно е да се владеят трите букви и да се търгува с тях, по най-грозен и безцеремонен начин. Те нямат в Пловдив любимо място, любим артист, поет, писател, художник, те не знаят хубавото и лошото , което се случва тук, те не са свързани емоционално с Пловдив, защото, това не е техния град, те никога не са живели в него. Сигнализирали сме многократно бившето национално ръководство и медиите, за порочния стил на управление на секретаря на СДС-област, Милко Стрехин, който с изфабрикувани протоколи, манипулация на местните структури и националното ръководство, постави Никола Хаджийски, като председател на СДС- Пловдив, който никога, по никакъв начин, не е избиран за такъв, според Устава на СДС. Поради нежелание, да се раздухват скандали около партията, националното ръководство подмина сигналите ни , за една изключително опасна и разрушаваща СДС личност, която не подбира средства и начини за постигане на целите си , лично облагодетелстване,чрез уреждане с постове, неколцина близки до него хора.

Публично настояваме, националното ръководство на СДС, спешно да вземе мерки, като бъде разгледана нашата жалба, която отлежава в деловодството на централата, да бъде отстранено нелегитимното ръководство на СДС- Пловдив в лицето на Никола Хаджийски и Милко Стрехин, като главен виновник за съсипване на пловдивската организация. За краткото време, с което разполага СДС- Пловдив, трябва да възстанови доверието на пловдивчани, като покаже различни, можещи, знаещи, разпознаваеми за тях хора, нови лица за партията, да изпрати силни послания, че организацията е готова за работа в полза на Пловдив и пловдивчани. Да се види лицето и чуе гласът на СДС в Пловдив, който е замлъкнал, от доста години, няма публична позиция, по нито един проблем или събитие, случващо се в Пловдив. Само така, СДС-Пловдив, ще се представи достойно на предстоящите избори и ще има своето политическо представителство. Недопустимо е, хора от Стамболийски, Сопот, Раковски, Лъки и други по-малки населени места, да определят политиките на СДС- Пловдив, организация, в която членува градската десница и интелигенция, която не припознава по никакъв начин Никола Хаджийски от Стамболийски. Националното ръководство на СДС, трябва спешно да изведе организацията от анонимност, да бъдат проведени срещи с ръководството на ГЕРБ-Пловдив, като сестринска партия от ЕНП, за подписване на споразумение, за подкрепа на кандидата за кмет – Здравко Димитров и явяване заедно на местните избори. С близки идеологии и програми, ГЕРБ и СДС могат да спечелят достатъчно мандати в Пловдив и да сформират мнозинство в Общиския съвет-Пловдив, което успешно да работи за просперитета и благоденствието на Пловдив.

Уважаеми Г-н Христов, уважаеми членове на НИС, бихме желали да посетите Пловдив, в ден и час удобен за Вас, за да се срещнете с другите, пловдивски седесари, несъгласни с това, Никола Хаджийски и Милко Стрехин да представляват и водят СДС на местните избори. Това, ще е пагубно за изборните резултатите и има риск, от прекъсване на традицията, Пловдив да се управлява от дясноориентирани партии. Пловдивската интелигенция и десен избирател, няма да ни прости това предателство! Надяваме се, че демократичния дух не е напуснал СДС и настоящото, национално ръководство, ще прояви повече разум, прагматичност и чувство за самосъхранение, от предишното, за да спаси потъващата, все по-дълбоко пловдивска организация на СДС, дала на България, Президент, министри, множество депутати, кметове и уважавани политици!

12.09.2019г.

гр. Пловдив

Подписали:

Чавдар Марев – бивш председател на СДС –Пловдив

Веселин Стойков- бивш председател на СДС-Пловдив

Тони Симидчиева – Бивш Секретар на СДС

Марта Момина- председател на клуб 13

Еню Енев-бивш зам.председател на СДС-Пловдив

Плюс по списък, 49-тима членове и симпатизанти на СДС-Пловдив

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Борисов за избора на главен прокурор: Този път не съм се месил грам

„За избора на главен прокурор протестира една политическа партия. Ако се върнем назад във времето, ...

Видин: Атомен физик преби жената, пратила го в затвора

Безработен атомен физик е пребил съдия от Видин, която преди време го пратила в затвора, ...

Протести в Боливия

Граждани излязоха на протест в няколко града на Боливия, съобщи РИА Новости. Протестите са в ...

Бой между разлепвачи на плакати в Пазарджишко

Екип на политическа партия е бил нападнат от опоненти в пазарджишкото село Величково. Стигнало се ...

Военнослужещ заплашва катаджия, писал акт на сина му

Военнo-окръжната прокуратура в Пловдив разследва военнослужещ, който на два пъти се заканил „да довърши“ униформен ...

Шумен е без вода от денонощие

Голяма авария на магистрален водопровод остави без вода Шумен от вчера следобед. Причината за спирането ...