Home » Свят » Бум на самоубийствата на френски полицаи

Бум на самоубийствата на френски полицаи

Във Франция две самоубийства на полицаи от началото на месеца извадиха отново във фокуса на вниманието проблемите на служителите от силите на реда, които често водят до трагични последици. Два полицейски синдиката вдигнаха тревога.

Статистиката сочи, че самоубийствата сред полицаите са с 36% повече, отколкото сред населението като цяло. Жена и мъж на 37 и 49 години са френските полицаи, които наскоро са сложили край на живота си. С тях самоубийствата от началото на годината стават 25, предаде БНТ.

Александр Лангло, генерален секретар на полицейски синдикат, каза: „Това са актове на отчаяние. Понякога са млади колеги, на 26 години. И от различни служби, така че това е общо разстройство“. Полицаите във Франция периодично протестират срещу лошите условия на труд, ниските заплати, забавените възнаграждения за извънреден труд. Работата им става все по-опасна физически, сочат и проведени проучвания.

„Те поемат все повече рискове, често за нищо, поради липса на задоволителни наказателни мерки. И се изтощават да въртят педалите на колело без верига“, заяви сенаторът Франсоа Гросдидие. За близо десетилетие има средно по 44 самоубийства на полицаи годишно. 2014 беше черна година за френската полиция с 55 самоубийства. Тогава вътрешният министър Бернар Казньов лансира план за превенция и за две години трагичните случаи намаляха. След това черната статистика отново тръгна нагоре.

Франция
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Русия замесена в задържането на танкерите?

Британската служба за външно разузнаване МИ-6 и Британският държавен комуникационен център разследват версията, че Русия ...

САЩ прехвърлят в Украйна изтребители Ф-35

Вашингтон ще прехвърли на Украйна няколко изтребителя пето поколение Ф-35. Според американското издание Defense One, ...

Жегата взе жертви в САЩ

В САЩ трима души починаха заради горещото време, обхванало страната, съобщи AFP. Две от трите ...

По-добре малък с Христос…

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Братя, ...

Три села пострадаха от копачи на криптовалута

Нов вид кражби на ток – копачи на криптовалута крадат ток от трафопостовете. В търсенето ...

Гринго: Не съм удрял Софка!

„Не съм удрял Софка! Ние много се обичахме! Случвало се е да се караме, но ...