Home » България » БСП се регистрира в ЦИК. Нинова: Тръгваме с вяра

БСП се регистрира в ЦИК. Нинова: Тръгваме с вяра

„БСП за България“ се регистрира в ЦИК за местните избори. На регистрацията в ЦИК присъстват лидерът на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев и заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление в общините. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след регистрацията в ЦИК за местните избори, цитирана от „Фокус“.

„Сигурно няма да е лесно, но тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общини. Внесохме току-що 10 хил. подписа“, подчерта още Нинова.

Тя припомни, че сега партията има одобрени 161 кандидати.

„Продължаваме. Има много богата палитра от кандидати. Потвърждаваме досегашните си успешни кметове“, заяви още Нинова. Тя посочи, че новото е, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединява само БСП. Лидерът на партията заяви, че онези, които искат промяната, но не могат сами, търсят БСП.

За Мая Манолова Нинова посочи, че решението ще бъде взето от градската конференция на 11 септември и на 15-ти от Националния съвет. Нинова не скри, че Манолова има най-много номинации в София.

„Продължават да я номинират и решението ще бъде на 11-ти“, каза още Корнелия Нинова. На въпрос дали има други номинации за кмет на София, Нинова отговори, че има и много други. Лидерът на БСП подчерта, че БСП ще се бори за повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници.

По думите ѝ средството за това е спечелването на състезанието на повече места. По отношение на целите, които партията си поставя, Нинова подчерта: „Конкретно увеличаване на 100 % на кметовете. Удвояване на резултата, който имаме сега. Очакваме от това, което виждаме неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая. Ще отговорим с конкретни предложения за общинското и местно самоуправление, позитивно, с млада, свежа и хубава кампания“, коментира още Нинова.

Да кажеш, че в парламента са се събрали и говорят глупости показва слабост и липса на аргументи. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Кажете по същество кое не е вярно от това, което казва президента, какво мислят повечето българи по тези въпроси. Това е истинският дебат. Дали не сме последни в Европа по демографски, финансови критерии“, заяви Нинова. Според нея да кажеш, че са се събрали и че говорят глупости, показва слабост и липса на аргументи по същество.

Във връзка с отхвърлянето на кандидатурата на Апостол Апостолов за кмет на Симитли, Нинова заяви: „Общинската организация да решава какво ще прави оттук нататък. Националният съвет не одобри тяхното решение, тъй като кметът на Симитли е кандидат и на ГЕРБ, а ние сме приели решение, че няма да правим коалиции с ГЕРБ. Това е минимодел на това, което се борим три години: задкулисие, контролиран вот и т.н. Няма как заради една община да се откажем от принципите си“, заяви още Нинова.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Всички европейци обичат армиите си – освен българите

Всички европейци обичат армиите си, освен българите. Това сочи проучване в 28-те страни членки на ...

Как се сформират осакатени позиции по международни въпроси

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Изявленията ...

Кремъл към Анкара: Не се месете в Сирия!

Турция не трябва да се меси в главния сирийски въпрос, а именно намирането на политическо ...

Юношите на България до 17 години с тежко поражение

Националният отбор на България до 17 години отстъпи с 1:4 на Австрия във втория си ...

Външно: Отново ще има протести в Барселона

За вечерта на 20 октомври в социалните мрежи отново е свикана демонстрация пред някои правителствени ...

Бивш английски национал с тежки обвинения заради лицемерието спрямо България

Бившият футболист на Ливърпул и национал на Англия – Стан Колимор, атакува остро местните журналисти ...