Home » България » БСП: Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене ВИДЕО

БСП: Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене ВИДЕО

БСП е в шок от абсурдите в държавата.

За месец юни-юли-август българското производство плаща най-скъпата цена на тока в Европа. Това обяви на брифинг заместник-председателят на столетницата Кирил Добрев. По думите му пазарът на ток у нас е такъв, че производителят на бюреци и банички в Гърция плаща по-малко за български ток, изнесен от нас, отколкото производителят на бюреци и банички до Съдебната палата в София.

Добрев директно атакува Христо Ковачки, който станал монополист, и припомни, че за това алармираха преди време и бизнес организациите в страната, отбелязва news.bg.

След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите, захапа Добрев твърдението на КЗК, че не на всички търговци на ток собственик е Ковачки, а такива има и от Сейшелите. Милиони лева спечелил бизнесменът за летните месеци от монополното си положение. Според Добрев, Ковачки продава ток по-скъпо и от американските централи.

Такава абсурдна държава няма, възмути се социалистът, според когото Ковачки имал и свои хора в ГЕРБ и вкарал дори и двама депутати.

114 милиона лева дължи бизнесменът на държавата, като 109 милиона лева са дължимите суми само за осигуровки. Кирил Добрев смята, че Ковачки поема и ръководството и на „Топлофикация – София“. В същото време Ковачки се явява за стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

„Цялата екелктрическа енергия е в ръцете на един човек, може да пуснем всички държавни мощности в почивка, спираме блоковете на Марица Изток 2 или 3, в този момент се получава изключително голям недостиг на енергия и се включва този човек. В пиков момент цената става над 220 лева, а реализираните печалби са за милиони. Най-скъпият ток го произвеждат американските централи, искали сме неведнъж вкарването им в норми.

Пред юли месец Ковачки и свързаните фирми са продали енергията на цена 180 – над 200 лева в пиков момент. Такава абсурдна държава няма, такова управление в енергетиката няма.

Всичко щеше да бъде в рамките на нормалното, ако този човек нямаше политически проект, имаше и парламентарно представена група. На последните парламентарни избори 7 души бяха в листата на ГЕРБ, двама станаха депутати.

Опитахме се да направим засечка колко гласа е направил „ЛИДЕР“ на евроизборите за ГЕРБ- над 50 000.

Империята на Ковачки притежава и суровини, свързани с тези електроцентрали, там работят бели роби. Дружества на Ковачки дължат на държавата 120 млн. лева., докато 4-5 лъскави търговеца правят милиони за месеци, ощетява се НОИ и не се плащат осигуровки на работниците.

Същият този инвеститор от Сейшелите проявяват интерес и е стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“. Ако Юлия Ненкова (председател на КЗК – б.ред.) смята, че не може да се занимава с това, ние от БСП смятаме, че ще се занимаваме“, отсече Добрев.

„Работодатели се обръщат към КЗК с много сериозни данни за нередности, отговорям им се с въпросник, те трябва да отговарятв отгвора, който председателката на КЗК изпраща до работодателите, че няма свързани лица, защото тези лица са регистрирани в Никозия, Ларнака, Сейшелите и други екзотични места.

Според закона тези дружества нямат право на дейности“, допълни го депутатът Крум Зарков.

Левите искат да сезират прокуратурата за казуса Ковачки от Сейшелите.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Проверяват феновете с дрегер в Благоевград

От Пирин (Благоевград) предупредиха феновете си да не прекаляват с алкохола преди днешния домакински мач ...

Юлиян Инджов разкри подробности за стадиона на ЦСКА

Юлиян Инджов – eдин от собствениците на ЦСКА – разкри подробности за плановете на клуба ...

Половин милион сепаратисти по улиците на Барселона

Над половин милион каталунски сепаратисти участваха в мирна демонстрация по улиците на Барселона, но накрая ...

Професор от Харвард: Не въвеждайте еврото!

България не трябва да се присъединява към еврозоната. Това заяви в интервю за БНР проф. ...

Много грозно! Кметът на Шумен се изцепи брутално в компанията на Борисов (ВИДЕО)

По време на обиколката на министър-председателя Бойко Борисов в индустриалната зона на Шумен с министъра ...

Симеон Сакскобургготски: Брекзит е колосална грешка

„За мен Брекзит е колосална грешка. Но това е мое мнение, не съм премиерът на ...