Home » Свят » Брокер от Уолстрийт плю на диетите и свали 100 кг. благодарение на тези седем прости правила
Брокер от Уолстрийт плю на диетите и свали 100 кг. благодарение на тези седем прости правила
Брокер от Уолстрийт плю на диетите и свали 100 кг. благодарение на тези седем прости правила

Брокер от Уолстрийт плю на диетите и свали 100 кг. благодарение на тези седем прости правила

За 30 месеца Джон Габриел успява да свали 100 килограма без никакви диети. В първите месеци е много важно да въведеш ред не в чинията, а в главата и изобщо в живота си, смята той.

Джон е брокер от Уолстрийт и е свикнал да систематизира всяка информация, която минава през ума му. Разделя се с излишните килограми с помощта на седем прости правила, които въвежда в живота си самостоятелно. Ето ги и тях:

Правило номер едно: плюх на диетите и започнах да подбирам хранителните вещества

Оказа се, че през целия ми живот организмът ми е изпитвал недостиг на омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини и витамини. Имайте предвид, че в нито една диета не се говори за тези неща. А това е голяма грешка. Промених начина си на хранене така, че да получа достатъчно количество от всички вещества, от които се нуждая. И знаете ли какво? Гладът ми за бонбони и чипс се изпари! Просто повече не ми се ядяха. Явно те са съдържали онези вещества, от които организмът ми се е нуждаел.

Правило номер две: излекувах червата си

Дори не си представяте колко е важно да имате здрави черва. Хората редовно преяждат, защото червата им не могат да извличат ефективно необходимите вещества от храната. И в паниката тялото се запасява с мазнини.

В допълнение, храносмилателните проблеми провокират възпаления, които влияят на хормоналния фон. Приемайте повече пробиотици (кефир, кисело мляко) и продукти, които съдържат „правилните“ храносмилателни ензими.

Правило номер три: преразгледах режима си на спане

Много е важно да нормализирате съня си, да лягате рано и да ставате рано. Всеки един проблем със съня води до качване на килограми. Причината отново е в хормоните. Безсънието променя хормоналния фон. Това води до високо ниво на кортизола, който ви кара да ядете хамбургери, за да преборите депресията. Но нездравословната храна само временно „решава“ проблемите ви и провокира производството на кортизол в бъдеще.

Не говорим за това, че нощно време непрекъснато ви се иска да влезете в хладилника, за да хапнете нещо, с което да си осигурите здрав сън.

Правило номер четири: разрових се в главата си

И още за кортизола. Второто му название е хормон на стреса. Спите лошо – предизвиквате стресова ситуация за организма. А това, че стресът влияе на апетита, сигурно ви е известно отдавна. Започнах да медитирам и да си представям всеки свой следващ ден.

Правило номер пет: разбрах какво е детоксикация

След няколко месеца проучване, достигнах до разделя за токсините. И разбрах, че организмът използва мастните клетки, за да съхранява излишните токсини. До този момент вече бях свалил 70 килограма, но трябваше да се отърва от още 30 и точно в тях се бяха натрупали всички мои токсини. Затова се увлякох по детоксикацията. Започнах да „промивам“ организма си с големи количества вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Започнах да ям много зеленчуци, салати, кълнове, фибри.

Последните 30 кг. свалих много по-бързо от първите 30, въпреки че трябваше да бъде точно обратното. Всички отслабващи знаят колко лесно е да започнеш да сваляш килограми и колко много усилия ти струва раздялата с последните.

Правило номер шест: спрях да се притеснявам за пари

Ще кажа нещо много странно, но то е вярно. Колкото по-малко човек зависи от парите, толкова по-щастлив и слаб е той. Преместих се в по-евтина къща, започнах да харча по-малко за модерни джаджи, дори започнах да отглеждам зеленчуци. И спрях да се притеснявам за парите. А когато започвах да нервнича, знаех, че мога да отида в градината, да изям един домат, които сам съм отгледал. Това е много по-добре, отколкото да пребориш стреса с шоколад.

Правило номер седем: признах си

За да решите проблемите си с килограмите, трябва веднъж завинаги да си признаете, че не сте такъв заради гените или заради тежките си кости, а защото сте мързелив. За да се справите с наднорменото си тегло, ще трябва да се научите да не се боите от този свят. На мен ми помогнаха медитацията и практиката за визуализиране. Така успях да се отърва от психотравмите, които ме преследваха непрестанно.

Около 65-70% от познатите ми с наднормено тегло страдат именно от „емоционално затлъстяване“. На много хора им е некомфортно да живеят в обкръжаващия ги свят и подсъзнателно се чувстват в голяма безопасност със своя „защитен“ дебел глобус. Разбира се, това звучи много странно, но е вярно. /jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар