Home » Свят » Британците напускат ЕС на принципа „каквото и да стане“

Британците напускат ЕС на принципа „каквото и да стане“

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е време да се завърши Брекзит, като отново обеща, че ще изведе Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври – каквото и да стане.

„Това, което целият свят иска, е да се справим спокойно и разумно с този въпрос и да продължим напред. И затова излизаме от ЕС на 31 октомври каквото и да стане… нека да завършим Брекзит. Ние можем, ние трябва и ще го направим “, посочи той на годишната конференция на управляващата Консервативна партия, предаде БНР.

Джонсън повтори, че ще работи за постигане на споразумение с ЕС, но ще напусне блока в края на месеца, дори ако не може да се постигне споразумение. Борис Джонсън също така посочи, че по-късно днес ще представи на Европейския съюз „конструктивни и разумни предложения“ и че се надява Брюксел да намери място за компромиси, за да осигури споразумение.

„Днес в Брюксел ние внасяме това, което според мен са конструктивни и разумни предложения, които осигуряват компромис и за двете страни“, заяви той пред делегатите от неговата партия. „И да, това е компромис от страна на Обединеното кралство, като аз се надявам много, че нашите приятели разбират това и ще направят компромис от тяхна страна“.

Британският премиер обвини парламента на страната, че затруднил правителството му да осъществи Брекзит, като е приел законодателство за предотвратяване на Брекзит без сделка. Той отбеляза, че е „тъжно“, че британските избиратели имат по-голямо мнение за случващото се в риалити телевизионните предавания, отколкото по въпросите, които са най-важни за страната, като този за Брекзит, за който те гласуваха на референдума преди три години. Джонсън посочи, че няма да предлага граничен контрол на или близо до границата между Република Ирландия и Северна Ирландия в предложената на Европейския съюз Брекзит сделка и отново подчерта, че е готов да изпрати официално правителствено предложение по ирландския въпрос на ЕС по-късно през деня.

Великобритания
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Европейската комисия не е доволна от Румъния

Развитието на ситуацията с реформата на съдебната система и борбата с корупцията в Румъния през ...

Борис Джонсън намекна за предсрочни избори

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви, че ще се откаже от опитите си да получи одобрението ...

Западните Балкани не са готови за ЕС

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Проф. ...

САЩ дадоха зелена светлина на Северна Македония за НАТО

Сенатът на САЩ ратифицира протокола за членство на Северна Македония в НАТО с 84 гласа ...

Тръмп: Това е линч!

Американският президент Доналд Тръмп нарече разследването за импийчмънт в Конгреса „линч“, предаде Би Би Си. ...

Бамчо и Мъли, опитали да изнасилят 13-годишна, остават в ареста (ВИДЕО)

62-годишния Бамчо и 78-годишния Мъли, обвинени в изнасилването на 13-годишно момиче от Разлог, се изправиха ...