Home » България » Борисов: Удариха ни лошо с апартаментите, понесохме си шамара

Борисов: Удариха ни лошо с апартаментите, понесохме си шамара

Изборите за Европейски парламент винаги са минавали под мотото, че Брюксел е далеч от България, а ние избираме едни скъпо платени чиновници. Само, че за пакета „Мобилност“ месеци наред работа, чартъри, камиони, депутати, протести, митинги… накрая двама, излъчени от България евродепутати не отиват на гласуване. Това заяви Бойко Борисов – лидер на политическа партия ГЕРБ и премиер на България, съобщи Блиц.

„Андрей Новаков спа в камион, за да е там, а българи отрязаха главата на превозвачите ни. Резултатът какъв е? Не искам просто да говоря за опонентите ни от ляво. Те не са ми интересни. Какви ли не реклами си пускаха. Повече ме е яд за тези, които казват, че са в дясно и се борят за един или двама евродепутати и цялата им кампания ще бъде против нашия съюз със СДС. Те не се бият с БСП. Те ще имат за задача не да изпратят много депутати или да управляват, а да рушат нашият съюз, за да върнат БСП и ДПС на власт. Техните симпатизанти не ги ли питат какво ще правят, ако ГЕРБ и СДС бъдат свалени?“, запита Борисов.

„Не ни интересува какво ще приложат в кампанията. То е ясно. Лошо е, когато ни хванат в грешка. На конференцията говорих, сега пак ще ви кажа. За хората от БСП апартаментите и ниските цени не са никакъв проблем. Те са свикнали да живеят в резиденции и държавни жилища от 9 септември до ден днешен. Никой не им ги взе. Те затова не могат да почустват какво се е случило. Лошо ни удариха и от това зависи дали сме си сложили голяма обеца на ухото. Нямам съмнение, че нашата листа е по-добра от всяка една“, отсече премиерът.

„На Томислав речта ме впечатли. Не съм свикнал да говори партийно. Забранявам на всички да се вкарвате във войната на омразата. С всичките си грешки все още сме първа политическа сила. Искам хората да видят, че дори когато грешим, си понасяме наказанията и си взимаме забележка и повече не го допускаме. Който не работи, не греши. Който няма грехове, нека хвърли първия камък, е казал Господ“, заяви Борисов.

„С изключение на Станишев, те по никоя тема нямат компетентен кадър. Кой ще се мери с нашите евродепутати и комисари? Те няма да говорят по темите за Европа“, сигурно отсече премиерът.

„Като започнах с поговорките „От където е жената, от там е родата“. Това е заради напрежението относно фамилията на Мария Неделчева (Габриел) и Ева Паунова (Мейдел). Нормално е да вземат фамилиите на съпрузите си“, каза той.

„Удариха ни лошо, заслужено си понесохме шамара. Искам обаче да излезем обединени и с ясното съзнание, че сме длъжни да не допускаме тези ретроградници. Успех на всички! С ум, с разум, с толерантност. Не искам да казвам колко евродепутати трябва да вкараме, а да помоля българите да гласуват зад нас.“

„Тая чаша само я докарват и я откарват, ама все същата я връщат“, пошегува се Бойко за финал.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Паднаха обвиненията за изнасилване срещу Роналдо

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо няма да бъде подложен на съдебно преследване в САЩ по ...

Кубрат и Андреа се разделили заради тази красавица (СНИМКА)

Най-успешният ни боксьор Кубрат Пулев е пратил в историята дългогодишната си връзка с фолк певицата ...

Кмет на годината за мандат 2015-2019 през септември

Конкурсът „Кмет на годината“ идва през септември. За седма поредна година през есента ще се ...

Албена Вулева захвърли фереджето (СНИМКА)

Заигравките на Албена Вулева с ориенталската мода може би приключиха. Бившата тв водеща бе забелязана ...

Биляна Дол чукна 44 гола (СНИМКА)

Биляна Дол сваля дрехи и позира чисто гола на плажа в испанския курорт Марбея, където ...

ЕС е доволен! Изборите в Украйна потвърдиха възхода

Европейският съюз приема резултата от изборите в Украйна като силен мандат за реформи. „Сега е ...