Home » България » Борисов: Щях да ги пребия на президентските избори

Борисов: Щях да ги пребия на президентските избори

„Никога не съм искал да ставам президент. Никога не ми е минавало и не ми минава през ума да ставам президент.“ Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ в отговор на въпрос обмисля ли президентския пост. „Това е най-голямата глупости на един социолог, който се изявява по телевизиите, не искам да му казвам името“, коментира Борисов.

„Щях да стана президент, когато бях главен секретар. Според агенция „Галъп“ имах 90% рейтинг. Щях да ги „пребия“ за президентските избори. Казах си, че искам да съм главен секретар“, заяви той и уточни, че иска да си изкара мандата и да се направят необходимите промени в ГЕРБ, които да стабилизират партията. „Не навсякъде кметовете се справят така както искам“, изтъкна Бойко Борисов. „Държавният глава призовава военните да не стоят безпристрастно. За това започнах да обикалям казармите. За радост, военните ни са много мъдри и добри офицери, виждат какво се прави“, коментира той.

В отговор на въпрос кой клати властта- Америка, Русия или някой в България по- силен от него, Борисов посочи: „Само ГЕРБ. Партията абсолютно се клати сама“. Попитан какво очаква от визитата на папа Франциск в България, премиерът, коментира: „Благодаря на главния кардинал, който ми издаде тайната как става“. „Каза ми папата винаги си пише на листче- гледай къде ще го сложи. Ако го сложи в джоба, ще стане работата“, посочи Борисов.

В отговор на въпрос страх ли го е, че българите ще спрат да го харесват, той каза: „За разлика от много политици, съм бил при Тодор Живков, когато падна от власт. Запознахме се, когато беше под домашен арест и цялата сегашна БСП, които 30 години са му целували ръцете и краката, се бяха изпокрили и не смеят да отидат там“. „После имах възможност да гледам възхода и падението и на царя. Как накрая не можа да избере в София един общински съветник, в град, в който 1 млн. души го посрещнаха на Орлов мост“, коментира Бойко Борисов. „За това ме е яд на моите съпартийци, защото сме направили много добри неща. Всичко, което е донесло щета, трябва да се отстранява. Няма друг начин“, заяви той.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Овладян е пожар в бързия влак Варна – София

Поради възпламеняване в санитарното помещение на третия вагон, бързият влак № 2612 от Варна за ...

Русия: САЩ си въобразяват, че са господарите на света

Русия осъди като „безразсъдни“ и „дестабилизиращи“ новите санкции на САЩ срещу Иран и обвини Вашингтон, ...

Община Царево вече глобява за палатки и каравани на плажа

Въпреки ветото на президента върху забраните за къмпингуване община Царево вече налага солени глоби за ...

Пускат тол системата от 16 август

Системата за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол, за пътните ...

Къде има най-голям шанс да ви върнат портмонето

Ако си изгубите портмонето, шансът да ви го върнат в Германия е по-голям, отколкото в ...

Българин ще е лицето на ЕК в Хърватия

Европейската комисия назначи българина Огнян Златев за началник на представителството на ЕК в хърватската столица ...