Home » България » Борисов сътворил нов политически жанр

Борисов сътворил нов политически жанр

Преговорите между евролидерите за ръководните постове в европейските институции не могат да бъдат на тъмно. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в ефира на БТВ.

Тя допълни, че досега хората никога не са ставали свидетели на дебатите.

Политологът проф. Анна Кръстева добави, че по време на преговорите българският премиер е сътворил нов политически жанр – пазарене по „Фейсбук” стрийминг. „Видяхме два принципа на правене на политика. Единият е – ти ще помислиш за Шенген и мониторинга, ние ще те подкрепим”, допълни тя.

Според доц. Буруджиева действията на Борисов са част от политическия процес – да се изложат държавните интереси и да се защитят личните позиции. „Трябва да има логика, когато напускаш определени позиции, защото премиерът очерта позицията, че Вебер е техният кандидат, те са си от ЕНП”, каза още политологът.

Тежките преговори между евролидерите говорят за политическа криза, смята проф. Кръстева. „Големият парадокс е, че в мига, в който не могат да се разберат, излизат изключително позитивни икономически данни – рекордно ниска безработица. Това не е тотална криза, а политическа криза на лидерството, която има нужда от време, за да се намери компромис”, каза проф. Кръстева.

Доц. Буруджиева заяви, че спорът за постовете е логично следствие на кризата в отношенията между гражданите и политиците в Европа. „Гражданите имат конкретни искания, те не дадоха възможност на евролидерите по този начин да се договарят, както досега, защото картината е много по-пъстра – имаме нови лидери с амбиции”, коментира политологът.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Цвета Кирилова пред ФАКТИ за патриотизма, Слави Трифонов и медиите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Цвета ...

Арестуваха ало измамник, прибиращ поредната плячка

Криминалисти от разградската полиция разкриха извършена в началото на август телефонна измама, съобщиха от Областната ...

Проф. Касчиев: АЕЦ Белене няма да се реализира

„Проектът АЕЦ „Белене“ не е нито печеливш, нито перспективен. Едва ли ще се стигне до ...

Звезда от „Тату“ се развежда

Една от двете певици в руското дамско дуо „Тату“ е подала заявление за развод, предаде ...

Какво се случва с Жан-Клод Юнкер?

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер няма да участва в срещата на върха на Г-7 ...

Балъков върна Георги Миланов в националния

Селекционерът на България Красимир Балъков обяви имената на 11 легионери за европейската квалификация с Англия ...