Home » България » Борисов съобщи голяма новина за АМ „Струма“ (ВИДЕО)
Борисов съобщи голяма новина за АМ "Струма" (ВИДЕО)
Борисов съобщи голяма новина за АМ "Струма" (ВИДЕО)

Борисов съобщи голяма новина за АМ „Струма“ (ВИДЕО)

В началото на декември ще бъде открит и пуснат за движение участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала “Струма”, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Откриването на 24-километровия участък ще бъде съчетано със съвместно заседание на българското и македонското правителство, стана ясно след срещата на българския премиер с македонския му колега Зоран Заев. Двамата обсъдиха сътрудничеството между държавите и отчетоха ръст от 12 процента в търговския обмен.

Работи се по отварянето на нови гранични пунктове, сред тях на Делчево- Невестино и при Симитли. Развива се и проектът за жп линия София- Скопие, както и за газова инфраструктура от разпределителния център в Петрич по посока Струмица.

БЛИЦ припомня, че АМ „Сструма” е част от Трансевропейската магистрала (ТЕМ) Север – Юг и Четвърти Трансевропейски транспортен коридор. Автомагистрала „Струма“ е основен маршрут на движение в посока София – ГКПП „Кулата” по първокласен път І-1 /Е-79/.

Проектирането и изграждането на Лот 3 на АМ „Струма“ е основният проект, заложен в приоритетна ос 2 на ОПТТИ 2014-2020 година, съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС. Лот 3 на АМ „Струма“ (Благоевград – Сандански) е разделен на три подучастъка – Лот 3.1 от Благоевград до Крупник, Лот 3.2 между Крупник и Кресна и Лот 3.3 от Кресна до Сандански.

Лот 3.3 на автомагистрала „Струма“ обхваща отсечката от гр. Кресна, км 397+000 по идеен проект, до км 420+624, при който се включва в изградения вече Лот 4. Общата дължина около 23,6 км, със стандартния магистрален габарит А29. В по-голямата си част трасето на автомагистралата се развива успоредно на р. Струма и сега съществуващия път Е-79, който изцяло ще се запази. Има два пътни възела – при с. Струмяни и при гр. Сандански. В участъка има 11 големи съоръжения, четири площадки за отдих, няколко пресичания на местни и селскостопански пътища, както и множество пресичания на инженерни мрежи и комуникации.
Проектът е част от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Лот 3.3 е с дължина около 23,6 км. За него са предвидени 9 бр. мостови съоръжения с обща дължина от около 980 м, 2 бр. пътни възли, бетонови и стоманобетонови подпорни стени, надлези и подлези.
Началото на АМ „Струма” участък Лот 3.3 “Кресна – Сандански” започва при км 397+000. Краят на участъка е при км 420+624.

Обща дължина: 23,6 км.

 

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Психолог с диагноза за трусовете във властта

Психолог с диагноза за трусовете във властта

„Коалиционната разпра няма перспектива да се превърне в голям конфликт и да срине правителството. Те ...

Борисов отива в опасна близост с арестувания Митьо Очите в Истанбул 

Борисов отива в опасна близост с арестувания Митьо Очите в Истанбул 

Премиерът Бойко Борисов ще посети ГКПП „Малко Търново“. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. В ...

Бойко Борисов

Бойко Борисов на посещение на къщата в Барселона (Предварително по минути)

По наша информация той е посетил имота по време на футболната среща между Левски и ...