Home » България » Борисов и Цветанов в пряк сблъсък за Русе

Борисов и Цветанов в пряк сблъсък за Русе

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов най-вероятно стои зад бунта на местната организация на ГЕРБ в Русе, пише в своя разработка седмичникът „Галерия“.

Миналата седмица 20 души от общинското ръководство излязоха с декларация срещу решението на Изпълнителната комисия да свали от лидерското място кмета на града Пламен Стоилов. На негово място бе поставен бизнесменът Росен Даскалов.

Пламен Стоилов отдавна е известен като един от най-доверените хора на Цветанов, който обаче изгуби влиянието си в партията след избухването на „Апартаментгейт“. веднага след европейските избори Борисов се закани, че ще „чисти“ структурите на партията, които не се представят добре, и русе е една от тях. Срещу Пламен Стоилов има сериозно брожение в общината, както и подаден сигнал в прокуратурата и ДАНС за конфликт на интереси.

Росен Даскалов, който бе посочен от централата в София за лидер на русенската структура, е инженер, дизайнер, собственик на единствената българска компания за спортни автомобили. Според бунтарите обаче той нямал никакъв опит в управлението на партийни и общински структури и никакъв принос към организационния живот на партията. „Напълно е непознат като активинст на ГЕРБ“, пишат недоволните в декларацията до Бойко Борисов. местните обвиняват Изпълнителната комисия, че кандидатурата на даскалов не е била обсъждана и гласувана, още повече че става въпрос за човек, който не се ползва с доверието на гражданите на Русе.

Според запознати още в средата на юли Бойко Борисов се е срещнал с настоящия кмет Пламен Стоилов и един от неговите заместници. На тази среща борисов е обявил, че Стоилов няма да бъде кандидатурата на ГЕРБ за местните избори. Като причини той е посочил, че кадри на партията извършват безразсъдни постъпки. Очевидно е визирал интимната връзка на Стоилов с неговата заместничка Даниела Шилкова. пълвоначално се очакваше, че кандидатът на ГЕРБ ще бъде Димитър Наков, който е зам.кмет по устройство на територията. Впоследствие обаче Борисов е предпочел Росен Даскалов, завършва изданието.

Русе / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Венци Стефанов за погрома от феновете на Левски: За какво плащам на полицията?

Президентът на Славия Венци Стефанов остана възмутен от действията на феновете на Левски, които изпотрошиха ...

Левски би Славия с 2-0, сините фенове изпочупиха сектор В на стадион Славия

Левски спечели 141-ото столично дерби срещу Славия с 2:0 след попадения на Филипе Нашименто и ...

Левски би Славия 2-0, а сините фенове изпочупиха сектор В на стадион Славия

Левски спечели 141-ото столично дерби срещу Славия с 2:0 след попадения на Филипе Нашименто и ...

Горбачов с нова книга

Последният съветски президент Михаил Горбачов ще публикува нова книга, която представя като политическото си завещание. ...

Адам Сандлър гледа към Оскар

Актьорът Адам Сандлър се очертава като един от фаворитите за номинация за награда „Оскар“ за ...

Манолова: Партии да не говорят от мое име!

Не съм упълномощавала никоя партия да говори от мое име, нито да представя гражданската ми ...