Home » България » Борисов: Без милост, иначе ГЕРБ изчезва

Борисов: Без милост, иначе ГЕРБ изчезва

Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да я има. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на Национално събрание на партията, цитиран от „Фокус“.

„Ключовата дума е справедливост. Ключовата дума е важна, защото хората ни гледат“, заяви Борисов. Той отбеляза, че докато в БСП този, който беше обвинен за купуване на гласове в Асеновград го правят член на Изпълнителното бюро на партията, ГЕРБ при спечелени избори не оттегля от дневния ред темата за промени. „Колкото и да ни боли, считам, че това е по-правилно. А мен ме боли най-много“, отбеляза Борисов.

„Помните ли на миналата конференция ви говорех за сини и червени лампички – вие не ме разбрахте. Не ме разбраха и тези с къщите за гости. Не ме разбраха и други. Не ме разбраха и в Пловдив – въпросният кмет. Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да съществува. Ние можем и ни избраха на времето и така масово до ден днешен гласуваха, защото първо бяхме добри полицаи и давахме справедливост на хората. Сега трябва да бъдем същите”, посочи Борисов като уточни, че сивата икономика в страната всяка година се изсветлява.

„В битката с контрабандата на цигари в България стана световно име как да се прави. БВП на страната нарасна и тази година ще отидем на 116 – 120 млрд. Затова си позволяваме да вдигаме и доходите – учителски заплати, отбрана”, каза още той.
Членски внос
Трябва да се определи членския внос за партията, който е на по-висок пост да плаща повече. Референдум се направи за партийната субсидия. Но всички ни гледаха нас, защото знаят, че когато ние решим, тогава ще се направи“, посочи Борисов и допълни, че партията го е направила.

„Победихме и със субсидия. Как тогава унищожаваме субсидията, като ние ги побеждаваме и със, и без субсидия? Те са много коварни и не казват колко искат да бъде субсидията“, коментира Борисов и отбеляза, че левицата няма предложение по темата. „Затова сега ще предложа Изпълнителната комисия да се събере и да кажем какъв ще бъде размерът на членския внос, защото всеки който е на по-висок пост трябва да плаща повече“, изтъкна той.

По думите му има предложения за това размерът на членския внос да бъде различен за отделните членове, като не се увеличава за пенсионери и студенти.

Според премиера Бойко Борисов увеличение на членския внос означава по-голяма прозрачност за действията на партията. Настоящата такса е 2 лв годишно.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Огнище на чума и във Варненско

Потвърдена е положителната проба за африканска чума по свинете във Варненско. Това съобщи областният управител ...

Анди Руис се нави за реванша с Джошуа

Голямото боксово шоу на 7 декември в Саудитска Арабия ще се състои. Световният шампион за ...

Прокуратурата пусна разговор на обвинените хакери, ударили НАП

Прокуратурата публикува нови доказателства, установени от разследващите за обвинените в тероризъм след атаката срещу НАП ...

Меркел все още води колоната в Германия

Подкрепата за Германската социалдемократическа партия (ГСДП) сред избирателите е нараснала с два пункта за последната ...

Фандъкова: Изградихме над 200 км канализация и водопроводи

За 10 години изградихме над 200 км канализация и водопровод. Това каза кметът на София ...

Израел се прицели в Ирак

Израел е нанесъл най-малко един въздушен удар по оръжеен склад в Ирак, съобщи в. „Ню ...