Home » България » Борисов бесен на Цветанов, застава зад Дончев

Борисов бесен на Цветанов, застава зад Дончев

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е ядосан на заместника си и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов заради позицията му да не подава оставка от нито един пост и по този начин да не поема отговорност за „апартаментгейт“, който тресе държавата.

Според „Епицентър“ двамата са се чули снощи по телефона. Цветанов е декларирал пред Борисов отказ да се дръпне встрани от обществената сцена въпреки огромното недоволство, което събира. Той не се смята за виновен, тъй като всичко по сделката с луксозния му апартамент било законно.

Борисов е ядосан и на факта, че Цветанов организира съпротива в партията – под диктата на заместника му се готвят декларации от партийните структури, които да го защитават и да подчертават незаменимостта му като партиен строител и организатор. Това означава, че Цветанов иска да изправи партията срещу Борисов. „Тази партия аз съм я създал“, подчерта в началото на скандала Борисов и неизменно държи това да се знае от всички.

Публичен изразител на мнението на премиера е вицепремиерът Томислав Дончев, който в остро изказване вчера по БНР заяви, че скандалът ще търпи развитие и че поведението на Цветанов нанася политически щети на правителството.

Дончев намекна, че не може да има търпимост към нито един политик, който е загубил доверието.

„Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, заяви пред БНР вицепремиерът.

„Прав е Томислав“, подчертал няколко пъти Борисов в тесен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му. Дори изпуснал репликата: „Ще го махна Цветанов!“. Засега обаче не е ясно от кой пост Борисов иска да освободи Цветанов.

Нещо повече – поне дузина от народните представители, които имат обществена тежест, не одобряват поведението на Цветанов, допълват от „Епицентър“. Според тях, ако вината на Цачева е, че е сключила сделка на данъчна основа, с което е ощетила бюджета, то при Цветанов може да се говори за търговия с влияние, заради поправката „Артекс“, която с негово съдействие е минала през парламента.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Любо Ганев: Ще бием Словения, сигурен съм!

Ще бием Словения, сигурен съм!“, обяви волейболната легенда Любо Ганев преди осминафинала от европейското първенство ...

Джип гази наред в любимия мол на българите в Чикаго

Шофьор на джип влетя в един от най-посещаваните от българи молове в Чикаго – Woodfield, ...

Селото с най-неприличното име се тревожи за климата

Активисти от малко австрийско селище с куриозно име отправиха призив за опазване на климата, съобщи ...

Българското кокетничене с Русия носи плодове

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. „През ...

Кибератака срещу иранския петрол?

Иран отрече да е имало кибератака срещу негови петролни инсталации, предаде AFP. „Противно на твърденията ...

Ердоган: Не искам да се противопоставяме на САЩ, но…

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция е приключила подготовката за евентуална операция ...