Home » България » Борисов: Бързо забравят, все едно са се родили днес (ВИДЕО)

Борисов: Бързо забравят, все едно са се родили днес (ВИДЕО)

Само от регионалното министерство над 1 милиард се дават за реновиране в цялата страна. заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на модернизираната учебна база на НСА на ул. „Гургулят“ в столицата, предаде Novini.bg.

Той поздрави студенти и преподаватели, които са се борили за спасяването на сградата. „Дано хейтърите утре не ме заподозрат в конфликт на интереси, защото тук на втория етаж защитавах докторантура“, пошегува се той.

Борисов коментира, че сградата е била спасена от кражба. „Само един обект ни остана да спасим от тези, които говорят за корупция. Не само не дадохме да откраднат сградата, а я оставихме на Академията. Да сме живи и здрави и Господ да е с нас!“, пожела си той. Министър-председателят допълни: „Само работа, после показваш и оставяш да коментират“.

Премиерът на България допълни: „Толкова бързо забравят, все едно са се родили днес. Ние за 10 години има какво да покажем и за 100 – имаме. Но да не богохулствам“.

Той получи като подарък, снимка на известния футболист Георги Аспарухов – Гунди като студент, направена пред входа на НСА.

„Не се притеснявайте България ще има доста по-престижен ресор в новата Еврокомисия., коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов. „Ще бъде и с три пъти по-добро финансиране от досегашния“ допълни той.

На церемонията присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. „Много се радвам, че преди началото на учебната година се открива такава сграда. Образоването е изключително важно за младите хора. Студентите от НСА се включиха активно в инициативата „София – Европейска столица на спорта“, посочи тя.

„Проекта е реализиран по оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на проекта е малко над 3,7 милиона лева. Реставрираната сградата е емблематична и уникална. Освен обновяването на сградата е изграден и чисто нов физкултурен салон“, заяви Елена Тричкова, която е ръководител на проекта.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Адв. Хаджигенов за Бойко Борисов: В една нормална държава щеше да пасе патките

Този политически клоун беше смешен в първия половин мандат. Сега на третия половин мандат (в ...

САЩ са против размяна на територии на Балканите

САЩ няма да подкрепят размяна на територии между Сърбия и Косово. Това заяви лидерът на ...

Само 1 от 200 туроператора със застраховка за над 1,4 млн. лв.

От над 3500 туропероторски фирми с лиценз само 18 имат „застрахователно покритие“ над 1.4 млн. ...

Полша: три години затвор заради сексуално образование?

Полша е разделена включително и по този въпрос. Според критиците предложеното затягане на закона представлява ...

Ангел Джамбазки: Не трябва да се допуска ДПС да прави пробив в София

“Ние знаем решенията на софийските проблеми и ги представяме. При срещите с хората даваме нашите ...

744 предприятия движат икономиката

Точно 744 предприятия са гръбнакът на българската икономика. Това са фирмите, в които работят по ...