Home » България » Борисов: Аз не спирам строежи, моята роля е на модератор

Борисов: Аз не спирам строежи, моята роля е на модератор

„Помня предишните избори какво направиха с мигрантите в Харманли, „Овча купел“. Това е една тема, даваща възможност на много политически формации да се закачат с нея и да се закачат за мен“, коментира премиерът Борисов напрежението в Габрово, цитиран от Канал 3

„Докато траеха тези преговори вчера, проведох много разговори и с Каракачанов, и пратих Дончев като бивш кмет там. Хора с присъди условни, с такова минало видно от записа, достъпен за всички се е получило така. Чувството за справедливост на хората там. Габрово е хубав град, завод след завод се строи и това довежда вътрешна миграция на хора, търсещи препитание. Роми там работят с машини за кабели за „Мерцедес“, които се изнасят в Европа. Дончев е там, с Младен Маринов пратихме и жандармерия, за да се пази спокойствие. Тези виновни лица независимо от какъв произход са – наказание. Има ли избори етническото напрежение се вдига. Възложил съм на Маринов да направи оценка“, каза премиерът.

Борисов не подмина и скандалите с евтините апартаменти, заради които заваляха куп оставки, основно от кадри на неговата партия ГЕРБ.

„Сега щом проверяват на всички апартаменти, къщи, тераси, виждате, че навсякъде, в зависимост от това какво искаш да тълкуваш, може да намериш всякаква информация. Аз съм възложил на Горанов да проучи австрийския и немския модел. Ако имаше система, нямаше да има въпроси.

От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента в който се спра на него, пристига и вика: Знаеш ли, че майка ми и баща ми, и кака ми е направил една сделка, дали няма да се разгледа по лош начин“, добави премиерът.

„Чух идеята президента да назначава, а не парламента. Направете един експеримент, направете така и дайте 3 часа на българските медии да го видят този човек. Ако удържи на проверката, съм готов на разговор, който и да е. Нека дадат предложения“, каза Борисов.

„Другите партии виждате, те ги плюят, а те с чадър ходят. В ГЕРБ се подават оставки, всички тези хора и те имат семейства. Това е огромен стрес за всички. Хората с по-лабилна психика не могат да издържат на това напрежение. То е непрекъснато отвсякъде.

Относно сградата „Златен век“ в София, до спирането, на чиито строеж се стигна след намесата на премиера той заяви:

„Аз не спирам строежи, моята роля е да се опитам да съдействам проблем да бъде решен. Оттам нататък институциите действат. Ние сме правова държава, не мога да кажа този строеж спрете, моята роля е на модератор между няколко институции“.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...