Home » Lifestyle » Борис Дали с мил жест в родния си Бобов дол
Борис Дали с мил жест в родния си Бобов дол
Борис Дали с мил жест в родния си Бобов дол

Борис Дали с мил жест в родния си Бобов дол

Борис Дали реши да направи нов жест за възрастните хора от Бобов дол. Певецът е решил да вложи част от спестяванията си в дом за стари хора, където те да посрещнат достойно и спокойно старините си, пише „Телеграф“.

Идеята за това дошла от съпругата му Лили, която искала по някакъв начин да помогне на възрастните хора от региона. Борис Дали се надява част от финансирането да дойде чрез европроекти, по които вече е подал документи.

„Чухме, че Боби предвижда да вложи голяма част от спестяванията си в този дом.

В града се коментират суми от 200–300 хиляди лева. Колко обаче точно ще излезе финансирането едва ли и той самият знае”, коментират бобовдолци.

Идеята на фолк певеца е в пансиона да бъдат настанени около 40 възрастни хора, за които ще се грижат 10 души персонал. За целта бобовдолецът е закупил нефункциониращата общинска болница и ремонтира целия втори етаж.

„Предвиждаме пансионът да бъде модерен – със самостоятелни санитарни възли и стаи за възрастните хора. Самите възрастни ще плащат минимални месечни такси, а ще получават денонощни грижи”, обяви бащата на Борис Дали – Орлин Делибалтов.

„Изключително се радваме, че нещо ще се прави в нашия град. Знаете, че населението драстично намалява, има страшно много възрастни хора, които се нуждаят от грижи”, коментират още съграждани на Дали.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар