Home » България » Борис Бонев: Оценка за управлението на Фандъкова е въздухът, който дишаме

Борис Бонев: Оценка за управлението на Фандъкова е въздухът, който дишаме

Вярвам, че софиянци не заслужават кампанията да се води с отвратителни компромати и то към хора, които очевидно не са изкушени от участие в изборите и властта, с цел да се удари един от кандидатите. Имам предвид Борислав Игнатов. Всичко това се случва от един от официозите на властта. Госпожа Фандъкова като зам.-председател на ПП ГЕРБ би трябвало да е доста отвратена, че това се случва в кампания за кметските избори в София Много лицемерен опит от нейна и от страна на премиера да се дистанцират. Софиянци заслужават много дебати, много дискусии, които да са с фокус върху проблемите на София. Както и към техните решения. Твърде много години се занимаване с неща, които нямат отношение към ежедневния ни живот. Софиянец съм, четвърто поколение, но аз не съдя хората по това къде са родени, важното е какво правиш за града, в който живееш“, това заяви кандидатът на “Спаси София“ за кмет на София Борис Бонев в предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком.

“Мога само да кажа, че аз от най-ранна детска възраст имам силна емоционална връзка с моя роден град. Аз съм проследил през годините как се развиват проблемите. Когато говорим за решения, ние го правим от позицията на хора, проследили цялата еволюция на проблема. За съжаление проблемите в София са твърде много. Оценка за управлението на Фандъкова е въздухът, който дишаме, задръстванията и детските градини, в които няма места за децата“, каза Борис Бонев.

“Всичките опорни точки – кръгът “Капитал“, соросоиди, джендъри, грантаджии, това е начинът на властта за битка срещу тези, от които се чувстват застрашени. Това е ясна валидация кои сме от светлата страна. Статуквото се притеснява от нас. Госпожа Фандъкова наскоро отново заяви, че приоритет за нея е влизането в кварталите, решаването на проблемите с детските градини. 10 години повтаряш това и не решаваш проблема? Тя сама признава, че е била зависима през всичките тези години. Дали от Цветанов, дали от Борисов, не знам. Знам само обаче, че нейните действия не се ръководят от Московска 33“, заяви още кандидатът на “Спаси София“ за кмет на столицата.

“Икономист съм по образование, завършил съм в Сорбоната. Какви млади хора бихме били, ако не сме бунтари и ако много гласно не се възпротивяваме на несправедливостите, които ни заобикалят? От 10 години работим като екип за решаването на проблемите на София. Все по-често срещахме затворени врати, една администрация, която не иска да работи за града. Ние сме млади, но с достатъчен опит, работили само и единствено за София“, довери още той.

“Криза с боклука в момента няма. Не се очертава и да има. Много е странно, че цяла година преди изтичането на договора, се бърза с тази процедура. Бързането не е случайно. Докато управлението на отпадъците се държи от хора с прякори, “вълци“, “мечки“, няма как да имаме ефективно управление“, добави Бонев.

“Заводът за изгарянето на отпадъци, категорично мястото му не е в центъра на София. Проектът трябва да бъде спрян и да се преразгледа. На балотаж, срещу когото и да се явя, съм уверен, че мога да победя. Бих искал да е срещу Борислав Игнатов. “Спаси София“ беше единствената реална опозиция, която критикуваше, но и предлагаше решения на проблемите“, заяви още Бонев.

Относно сядането в инвалидни колички от страна на трима от кандидатите за кмет на София, а именно Борис Бонев от “Спаси София“, Борислав Игнатов (Демократична България) и Мая Манолова, Бонев заяви: “Първо да уточня, че това е предизвикателство, което беше отправено към всички кандидати за кметове от две сдружения на родители на деца с увреждания, хора с увреждания.

Предизвикателството бе тези, които имат амбицията да управляват този град, поне за едни 100 метра да се поставят на мястото на хората, които не за час или два, а всеки ден се принудени да се справят с безобразната градска на София. За мен, а вярвам, че и за другите кандидати, които бяха там, това не беше евтин или циничен пиар, каквито коментари аз прочетох, това беше отклик на едно предизвикателство от тези хора. Тези хора, също като нас, заслужават да излизат, да се забавляват и да водят нормален начин на живот“.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Електромобили, които можете да видите на живо в София

Този уикенд е последният шанс за автомобилните любители да разгледат експонатите на салона в София. ...

Премиерът за Северна Македония: Нищо не е приключило ВИДЕО

Нищо не е приключило. Фактът, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета ...

Българин беше изнасилен от двама мъже в Русия

Български студент е бил изнасилен от двама мъже в руския град Санкт Петербург, предаде РЕН ...

Жени Джаферович: Не сме расисти, мразим всички еднакво

Красивата съпруга на Ваня Джаферович – Евгения реши да се изкаже по една от най-болните ...

Архитекти са срещу новата детска болница в София

Камарата на архитектите в България внесе жалба във Върховния административен съд да бъде спряна обществената ...

Зверствата в концлагера Щутхоф

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. „Никога ...