Home » България » Бойко Атанасов: В спецпрокуратурата работят цели семейства

Бойко Атанасов: В спецпрокуратурата работят цели семейства

Лаура Кьовеши има шанс да оглави европейската прокуратура. Това не се харесва у нас, защото не се разследва криминалното усвояване на еврофондовете у нас. Не искат да има независими разследвания. Това е важно да се отбележи. При такива разследвания в затвора могат да попаднат български политици. Това каза следовател Бойко Атанасов пред Евроком.

Нейните правомощия са описани. Тя е силна фигура-може да провежда обективно разследване и внасяне на обвинения в националните съдилища. И няма да се влияе от вътрешните конюнктури. Всичко ще лежи на доказателствата и дали ЕС е пострадал от престъпни групи.

На много интересен конкурс се явих. Нямаше правила. Бях извикан на събеседване. Очаквах, че ще има регламент какъв точно да е прокурорът в европейската прокуратура. Бяхме осем души кандидати. На самото изслушване бяхме 7. Аз се явих. Не съм спечелил. Никой не ме е уведомил за решенията на комисията. От медиите разбрах, че са класирани трима. Това беше състезание за преводачи. Акцентът беше там, дали съм с перфектен английски. Не се допитаха до моите качества. За мен това е смущаващо. Нали това е същината на прокуратурата.

Ние замитаме борбата с корупцията. Магистратите се местят като капачки за швепс. Цели семейства се преместиха в спецпрокуратурата. Бившият ми шеф със съпругата си е така. Знаете ли колко роднини работят в съдебната власт в различни комбинации. Вие си нямате представа как шуробаджанащината е навлязла в съдебната система. Не случайно ние сме на последно място по борба с корупцията в Европа. Призваните да се борят с нея, не са чисти и участват във влияния помежду си. Прокуратурата спря. Главният прокурор се показва само в МС. Това е недопустимо. Прокуратурата е зависима.

Източник:fakti.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Смразяващи подробности за клането в Петрич

54-годишният Васил Василев, който едва не уби жена си днес около обяд в Петрич, вече ...

Мъж наръга няколко пъти съпругата си в Петрич

Мъж наръга жена в Петрич. Инцидентът стана днес около обяд в дома на семействотo. При ...

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Жена от народа с минало в излишък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вагонът ...

Ердоган отлита за Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде във вторник на еднодневно посещение в Русия, потвърди ...