Home » Бизнес » Богатството на Путин

Богатството на Путин

Едва 135 000 USD е спечелил руският президент Владимир Путин през 2018 г. Поне това сочат данните в официалната му данъчна декларация. Приходите са от заплата, пенсия от армията, лихви и инвестиции.

За разлика от българските политици, руският президент разполага с един скромен апартамент от 75 кв.м в Санкт Петербург и гараж от 18 кв.м. Използва друго жилище в Москва, чиято площ е 150 кв.м. Возилата на Путин са само две и то те са ретро – ГАЗ-21 Волга и Лада Нива, както и едно ремарке за лодка, което е придобил в далечната 1987 г.

Истинското богатство на руския президент обаче е несметно. Поне така твърди главният изпълнителен директор на Неrmіtаgе Саріtаl Маnаgеmеnt Бил Бpoyдъp, който е изгонен от Русия през 2005 г. „Смятам, че има около 200 млрд. USD, получени по нечестен път след 17 години управление”, казва Бpoyдъp пред щатския Сенат.

По информация на вecтниĸ Hoвaя Гaзeтa и ОССRР значителна част от състоянието на Путин, включително големи дялове в „Газпром” и други крупни фирми, на партия са собственост на близки и роднини на руския президент.

Колекцията скъпи часовници също не убягва от погледа на опоненти на Путин. „Той, изглежда, не е ял и пил 6 години, за да си ги купи” пресметна през 2012 г. Борис Немцов.

Pycĸият пpeзидeнт e виждaн c Раtеk Рhіlірре Реrреtuаl Саlеndаr за 60 000 USD, Вlаnсраіn Lеmаn Аquа Lung Grаndе Dаtе за 10 500 USD и плaтинeн А. Lаngе & Ѕöhnе Тоurbоgrарh на стойност 500 000 USD.

Русия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Местан платил 15 глоби за превишена скорост

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан има 15 глоби за превишена скорост от 2013 г. досега. ...

Facebook очаква глоба до $5 милиарда

Facebook очаква глоба в размер на най-малко 3 милиарда долара в САЩ заради скандалите с ...

Кола „летя” с 266 км/ч. по „Тракия”

Камери засякоха автомобил, движещ се с рекордните 266 км/ч. Сценарият като на филм се разиграва ...

Велики четвъртък: Целувката на Юда

Всяка година през Страстната седмица слушаме откъси от Евангелието за последните дни от земния живот ...

Каква полза имаме от успели, млади и интелигентни негодници?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Регистрацията ...

Памела Андерсън скочи на даренията за „Нотр Дам“

Актрисата Памела Андерсън, която сега живее във Франция, разкритикува „милиардерите” за щедрите дарения за възстановяването ...