Home » България » БОЕЦ към Борисов: Къде е Пеевски?

БОЕЦ към Борисов: Къде е Пеевски?

Днес, 16.05.2019г. БОЕЦ изпратихме официално Писмо-Гражданска покана за доброволен отговор с входящ № 18.00-99/16.05.2019г. до премиера Бойко Борисов, във връзка с казуса „Пеевски“, пишат на сайта си от сдружението.

Публикуваме писмото на БОЕЦ без редакторска намеса:

ДО : БОЙКО БОРИСОВ – ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГРАЖДАНСКА ПОКАНА

ЗА

ДОБРОВОЛЕН ОТГОВОР

Г-н Борисов, уведомяваме ви, че на 29.04.2019г. Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнал до ЦИК за съмнения, че Делян Славчев Пеевски не изпълнява законовите изисквания, като кандидат в изборите за Европейски парламент, а именно – да е живял най-малко през последните шест месеца в България, или на територията на друга страна-членка на ЕС.

Г-н Борисов, в сигнала до ЦИК един от аргументите на БОЕЦ е ваше официално изявление от участието ви на 18.04.2016г. в телевизия БТВ:

„Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната”.

Да си припомните:

https://www.vbox7.com/play:be224855fb

Г-н Борисов,

нито една българска институция до сега не потвърждава вашите думи. В същото време никой не е виждал г-н Пеевски от две години! БОЕЦ бяхме информирани официално от Народното събрание, че той не е ходил на работа от април 2017г., не е присъствал и на откриването на предизборната кампания на партия ДПС, от чиято листа е кандидат. БОЕЦ също не можахме да го открием в рамките на кампанията ни „Издирваме Пеевски”, нито на обществено известният му адрес в хотел „Берлин”, нито в парламента, или централата на ДПС. Много наши съмишленици изразиха дори съмнения, че Пеевски е жив, за което изпратихме официални писма-запитвания до Светия Синод и Главното Мюфтийство. Сайта за разследваща журналистика „Биволъ” публикуваха полетни данни, от които става ясно, че г-н Пеевски е летял десетки пъти до Дубай, а от декември 2018г. няма данни да се е връщал в България. В своя Декларация пред ЦИК, г-н Пеевски е заявил, че има настоящ адрес в България, което по смисъла на Закона за гражданската регистрация означава, че пребивава в България. За което БОЕЦ сме сезирали прокуратурата за съмнения за деклариране на неистински данни пред официален държавен орган, престъпление по чл.313 от НК.

Г-н Борисов,

от гореизложеното се оказва, че или вие лъжете, че Пеевски е напуснал страната, или Пеевски лъже, че живее в страната. С настоящият Документ ви подканяме публично и доброволно да обясните думите си, че „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната”. Обръщаме ви внимание, че въпроса е от изключително обществено значение, защото касае легитимността на предстоящите Европесйки избори. Няма как да имаме законни избори, ако имаме незаконни кандидати. Дори Цветанов не може да промени това. Европейските изборите не са като европесйките фондовете, не може да ги източвате с кандидати-фантоми. БОЕЦ ви информираме, че сме уведомили за казуса „Пеевски” всички посолства и правителства на страните-членки на ЕС, както и европейските институции – ЕК, ЕП, така и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и централите на европейските партии – ЕНП, ПЕС И АЛДЕ.

Изискваме от вас не да питате огледалото, а да разпоредите на МВР и ДАНС спешна проверка за това, къде живее реално Пеевски, колко дни е пребивавал на територията на България през последните шест месеца и къде е Пеевски, както и да ни информирате за резултатите от тези проверки.

Прилагаме:

Сигнал на БОЕЦ до ЦИК.

Писмо – ГЛАС на БОЕЦ до европесийките партии и институции, посолствата и правителствата на държавите-членки на ЕС.

За представяне на неверни данни,прикриване местонахождението на Пеевски, или отказ да отговорите носите наказателна отговорност пред гражданското общество на България и ще се наложи принудително да изискваме дължимата информация.

Дата: 16.05.2019г. Г.Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Две седмици скандала с липсващият кандидат депута – успял млад мъж и корпилентен бизмесмен, Делян Пеевски тресе страната, а премиера, правителството и всички институции се правят на умряли лисици. Още преди три години Борисов ни каза, че Пеевски е напуснал страната. Пеевски декларира пред ЦИК, че живее в страната. Или Борисов е „пунта мара“, или Пеевски. Да вземат да се изяснят, а ние предвирително ви казваме „и двамата , дедо попе и двамата“.

Продължаваме! БОВЦ вече уведомихме за казуса „Пеевски” всички посолства и правителства на страните-членки на ЕС, както и европейските институции – ЕК, ЕП, така и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и централите на европейските партии – ЕНП, ПЕС И АЛДЕ.

Сега чакаме отговора на Борисов. Всъщност не чакаме, действаме! Очаквайте утре – БОЕЦ в акция!

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Клоп: Може и да се откажа след 2-3 години

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не иска да говори за далечното си бъдеще. “Очаквам да ...

Урсула се увърта около Мис България (СНИМКИ)

Коафьорът Борислав Сапунджиев, по-познат като Урсула бе сред ВИП гостите на първото издание на летен ...

Сигнал за бомба и на летище Пловдив

Към 11 часа днес в дежурната част на ОДМВР – Пловдив е получен сигнал, че ...

Все по-вероятно е Икарди да остане в Интер

Нападателят на Интер Мауро Икарди изглежда ще продължи да носи екипа на тима и през ...

Правителството одобри създаването на нова болница в Габрово

Правителството прие Решение, с което одобрява създаването на „МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД. Това ...

Ивет Лалова с нова победа в Турция

Ивет Лалова донесе поред на победа за турския си тим ЕНКА. Тя се наложи на ...