Home » България » Близки на загиналия Игнат чули полицаи да измислят свидетели в полза на кмета

Близки на загиналия Игнат чули полицаи да измислят свидетели в полза на кмета

Напрежението в Костинброд след смъртта на 34-годишния Игнат Славков не стихва. Мъжът загина, докато управлява мотора си, в катастрофа със служебния автомобил на кмета на града Трайко Младенов. Семейството и местните търсят отговори от кмета, а междувременно сигнализират, че последните им протестни демонстрации не са били отразени медийно.

Ето какво написа до ФАКТИ сестрата на загиналия Анелия:

Причината, поради която Ви пиша е нелепата катастрофа, причинена от кмета на град Костинброд Трайко Младенов, в която загина нашият млад 34-годишен приятел, брат и син Игнат Славков.

Трагичният инцидент се случи на 30.06.2019 г. към 19,00часа, когато Ицо тръгва с мотора си да направи едно кръгче, излизайки от Костинброд в посока София. По същото време кметът на града също се е отправил към столицата със служебния си автомобил в почивен ден. Информацията, която имаме е, че телефонът му е звъннал и са го уведомили, че е забравил нещо. Тогава той рязко навива волана и от крайна дясна лента навлиза в лявото платно с идеята да направи забранен обратен завой, но препречва пътя на моториста и без да има никакво време да реагира Ицо се врязва в колата му и загива на място. Шансът да оцелее при сблъсъка е бил нулев.

На мястото на инцидента пристигнахме десетина минути по-късно. Това, което видяхме и чухме всички там ни потресе! Кметът беше преместил колата вече, видимо беше, че външното му състояние беше добро, но и психически изглеждаше така – без капка жал, съпричастност или от чисто човешка гледна точка да се опита да помогне или да изкаже съболезнования. Полицаите го отведоха толкова бързо, че не е за вярване, след това чухме разговор между полицаи, който гласеше:

Да викнат сотаджии, които да спрат по-нагоре и да бъдат свидетели в полза на кмета, който отрича, че е направил забранен обратен завой, но експертизата го доказва. Трайко Младенов (кмета) си пусна 10 дни болнични на втория ден след трагедията, след като всички ние приятели и близки започнахме да протестираме и да искаме справедливо наказание. Но този безскрупулен човек беше освободен срещу 5000 лева гаранция. Нима толкова струва човешкият живот и страданието на всички близки и приятели около него?

Така нареченият Трайко Младенов (кмет) нито веднъж не изказа съболезнования и по нищо не показа, че съжалява. А напротив – поведението му граничи с ненадмината наглост. В едно от интервютата, което даде по телевизията на журналистка от Нова телевизия, докато тя го разпитваше за инцидента той обясняваше,че трябва да има финансиране на кръгово движение на мястото. Журналистите ни подкрепяха, бяха съпричастни на случилото се и искаха да дадат гласност, за да не се потули случая.

Тъй като той е кмет и е от политическа партия ГЕРБ. Но за съжаление на следващия протест ни отказаха да отразят поради натиск отгоре. А същевременно кметът на Костинброд Трайко Младенов и неговите поддръжници започнаха да заплашват хората участващи в протеста, че ще ги съсипят и уволнят работещите в големи предприятия, а тези със собствен бизнес ги чака непрекъсната проверка от НАП и всички останали инстанции.

На всичко отгоре разбрахме, че въпросният Трайко Младенов във времето преди да стане кмет е бил причина за още една катастрофа, но случаят е бил потулен, за да може да заеме този пост. При тези обстоятелства не може да не си зададем въпроса в каква държава живеем. Без право на избор, без право на глас, заобиколени от несправедливост и безнаказани убийци.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Разград: 85-годишен с Москвич блъсна жена и избяга

62-годишна жена е била блъсната от водач на „Москвич“ в Разград, съобщиха от пресцентъра на ...

Jetta на цената на Lada

Китайският партньор на Volkswagen FAW пуска в продажба един от най-евтините модели на руския пазар. ...

Джаджа пази акумулатора от изтощаване

Хитро устройство с името „Стоп Разряд“ може да спести доста главоболия в студените зимни дни ...

Изгоненият побойник от Фермата се хвали с…

Изгоненият побойник от „Фермата“ Иван Милин притежава завидна колекция от лъскави автомобили, пише вестник „Галерия“. ...

Томислав Дончев: Местните избори отразяват националната политическа конюнктура

„Обществената подкрепа се печели трудно, изисква се доста време и много бързо може да изчезне. ...

Млад шофьор помете моторист в Благоевград

31-годишен мотоциклетист е пострадал при пътен инцидент между улиците „Славянска“ и „Университетска“ в Благоевград. Това ...